Gri Elbise & Gri Süet Çanta

Çarşamba, Eylül 30, 2015
Kolsuzların ve kısa kolluların yerini yavaş yavaş uzun kollulara bıraktığı şu günlerde hem yazlık hem baharlık şeyler giymeye devam ediyoruz. Tek parça elbiseleri kombin derdi olmadığı için her zaman çok severim ve çok kullanırım. Kışın opak çoraplarla elbiseler demirbaşlarım. Bu gri asimetrik elbise de mevsim için ideal giy çık parçalardan biri oldu. Elbiseyi buradan inceleyebilirsiniz.



 Epeydir sırt çantalarıyla rahat ettiğim için çanta almıyordum. Bu gri çantayı görünce hoşuma gitti. Bir zaman sonra işe dönünce lazım olacak. Hem çarpraz kullanılıyor hem kolda. Gri renkli süet görünümü güzeldi ama içinin leoparlı olması da tercihimi etkilemedi değil :) Leoparı böyle ufak tefek, gizli saklı yerlerde daha çok seviyorum.




Bu cicilerde kombinin en minik elemanları. Matruşka küpeleri Saint petersburg dan Elçin getirmiş bana, hemen taktım tabi :)


Gri Elbise:Shein 
Çanta: Shein 


Yazı Bitirirken...

Salı, Eylül 29, 2015
Bayramdı, yaz tatiliydi, denizdi artık hepsini bitirdik korkarım. Alanya'da Ekim de bile rahatlıkla denize girilse de görünen o ki bu sene sezon bizim için bitti. Söylerken kolay, bakalım Mayısa kadar nasıl dayanacağız. Doğma büyüme Ankaralı olarak diyebilirim ki burayı en çok sevdiğim anlar burda olmadığım anlardır:) İşte bu kadar çok seviyorum memleketimi :)




Amaaa şunu da bilirim ki insanın nerde olduğu, ne yaptığı değil kimle olduğudur asıl olan. Onun için aynen devam, sonbahar, kış, farketmez :)

Beyaz bluz: Shein 


Mutlu Bayramlar ♥

Perşembe, Eylül 24, 2015

Bayramlar...Akrabaların bir araya geldiği, el öpülüp harçlık alındığı, kesemeyen komşuya kurban eti verildiği bayramlar artık çoook geride kaldı. Şimdilerde dokuz güne tamamlanıp tatile kaçma molası oldu bayramlar, başka hiçbir anlam taşımıyor ne yazık ki :( Öyle ya da böyle yine bir bayram geldi işte. Çocukluğumdaki gibi pür neşe tadını çıkaramasam da, bu memlekette bir yanımız hep buruk olsa da çıkmayan candan umut kesilmezmiş.  Ailesi, sevdikleri sağ ve yanında olana, evi barkı olana, iş güç sahibi olana, eli ayağı tutana her gün bayram değil de nedir zaten? Herşey için şükürler ediyorum Allaha...güzel ve umutlu günler görelim inşallah, herkesin bayramı kutlu olsun :)


Biraz Çiçek Biraz Böcek

Pazartesi, Eylül 21, 2015

Bu kimonoyu çoook severek aldım ve severek aldığım herşey gibi bir iki defa ancak giydim :) Niye böyle oluyor bilmiyorum, ama durum bu. Delirerek aldığım ayakkabı bazen giyilmeden dolapta eskiyebiliyor. Ya da rengine vurulup aldığım bluz en uygun günde giyilmeyi beklerken mevsimi geçebiliyor. Sebep şu aslında, ne kadar çok elbise ayakkabı alsamda günlük hayatta elim hep en rahatına gidiyor. Haliyle o en özel olanlar özel günleri beklerken günler geçip gidiyor. Hayır kıyamadığımdan da değil, sadece alışkanlıkla hep aynı parçaları giydiğim için diğerlerine sıra gelmiyor. Lafı uzatmayayım bu kimono da aynı durumdan muzdarip. En baş köşede giyilmek için yalvarır gözlerle bakıyordu. Neyle giyerim bir kombin yapayım dedim. Hemen fotoğraf çektim.


Kimono modası hala hızla devam ediyor. Sonbaharda havalar iyice soğumadan etek, şort, jean neyle isterseniz kombinleyebilirsiniz. Değişik modeller için buraya bakabilirsiniz. Bootilerim ise son gözdem, öyle rahatki...


Beğendiğinizi umuyorum :)
Ayakkabı: Shein
Kimono: Shein 


Yaz Bitmeden Son Kez Giyelim

Cuma, Eylül 18, 2015
Eylül'ün sonu gelirken kaçınılmaz son yani sonbahar da yaklaşıyor. Fakat hava hala 29-30 derecelerde gezinirken son bir can havliyle yazlıkları giyip yazmış gibi davranabiliriz, buna da kimsenin itirazı olmaz herhalde :) hatta belki araya bi mini tatil bile girer belli mi olur :) 
Dantelli bluzumu geçen sene Shein den almış ve hamileliğimde birkaç defa giymiştim. 
Sizi bilmem ama benim bu ara hiç tadım yok...Önce zehirlenme mi mikrobik mi ne olduğunu anlayamadığım hastalıkla iki gün, sonra nezleyle bir hafta mücadele derken modum çok düştü. Hastayken kendime bakamıyorum bir de Öyküm var o ne yapsın...Ona da hastalık geçecek diye ödüm kopuyor, kucağıma mecbur kaldıkça alıyorum, sadece yemek yedirmek ve alt değiştirmek için yaklaşıyorum ama çok zorlandım çok...Bir de sanki genel anlamda negatif bir hava var gibi, herkes bir umutsuz, herkes bir keyifsiz. Neyse artık tez zamanda bu moddan kurtulup normale dönelim, sağlığımıza kavuşalım başka birşey istemiyorum. 





Bluz: Shein

Daha mutlu ve sağlıklı günlerde görüşmek üzere, hoşçakalın :)



En Rahatından Bir Kombin Gelsin

Perşembe, Eylül 17, 2015
Doğum izni boyunca rahat ayakkabılara rahat kombinlere çok alıştım. Yani nerdeyse 10 aydır spor ayakkabılar ve sandaletler dolabın baş köşesindeydi. Bu sene bu model ayakkabıları da çok giydim. En son siyahını aldım. Ayakkabıyı buradan inceleyebilirsiniz. Bluzum ise geçen seneden. O da burada. Bluzun fiyatı indirimde ve sadece 7$.


Bu arada siyah beyaz deyince gözlerim kalp kalp oluyor :) Hiçbir ikili daha uyumlu olamaz kanaatimce. Giymeye doyamam siyah beyazları. İşte bu yazımda ve de bu yazımda yine siyah beyaz kombinlerimi görebilirsiniz.



Ayakkabı: Shein
Bluz: Shein

Şimdilik hoşçakalın :)




Hastalık Sonrası...

Pazartesi, Eylül 14, 2015
Cuma akşamı gayet mutlu mesut yenen bir yemek sonrası gece uykumdan mide krampları ile uyandım sonrası çok fena...bütün gece kusma ishal ve sonrasında 24 saat yattığım yerden kalkama :( Neye uğradığımı şaşırdım, o ne halsizlik, o ne bulantı...Bu ara adı her neyse bu hastalık kol geziyor buralarda. Bir sürü tanıdığım aynı belirtilerle hasta oldu, bazısı hastanelik oldu hatta. Nasıl korunacağız onu da anlamadım. Kimi sudan geçiyor diyor, kimi gıdalardan... Musluk suyunu zaten içmiyoruz ama meyve sebze yıkarken kullanıyoruz mecbur başka ne yapacağız? Neyse lafın kısası kötü bir hafta sonu geçirdim, beterinden Allah korusun. Eşim sağolsun iyileşeyim diye uğraştı durdu. Pazar kahvaltısına zor kalktım, dışarı çıktık. Çok hoş bir yere gittik: Park Fırın. Ankara'da çoğu yer caddelerin içinde tıkış tıkış olduğu için hiç zevk vermez bana.  Burası Eskişehir yolu üzerinde, sessiz sakin, bahçesi yeşilliğiyle, lezzetli yemekleriyle tavsiye edeceğimiz bir mekan. Büyük kahvaltı tabağı gayet bol çeşitli, doyurucu ve şık. Tabi ben yiyemedim o ayrı. 


Şu güzelim sandviçi istedim ama maalesef ondan da bir iki ısırık alabildim. Oysa ekmeği taptaze, tadı nefisti.




Yazıyı yazdığım saatlerde daha iyiyim şükür. Ama bu seferde nezle başladı. Ne diyeyim üst üste gelir geldi mi...Haftaya başlarken tek dileğim, sağlıklı bir hafta olsun, o olmayınca diğer hiçbir şey ol-mu-yor...



Sonbahar Trendleri

Cuma, Eylül 11, 2015
Her ne kadar havalar henüz soğumamış ve bizler de hala yazmış gibi davranmaya devam etsekte neredeyse Eylül ayını yarıladık. Takvim üzerinde sonbahar başladı bile. En geç Ekim'de yazlıklar dolaplara kalkacak ve yerini ince kazaklar, sweatler ve kapalı ayakkabılar alacak. Peki yeni sezonda neler var? Püsküllerin yükselişi son hız devam ediyor. Özellikle eteklerde geçen seneden beri kullanılan püsküller yine bizimle...


Sandaletler ve parmak arası terliklerin içinde özgürlüğünü doya doya yaşayan ayaklar kapanıyor. Ama birden değil tabi. Sonbaharın güzelliği de bu işte; ne soğuk ne sıcak. Benim aklım bu rahat oxfordlarda, sneakerlarda kaldı. 

Ben lisedeyken moda olan ince bol kumaş pantolonlar yeniden moda oldu. O zaman çok giymiştim hem de en çiçekli, en renklilerini. Bu dünyanın en rahat pantolonu olduğunu düşündüğüm modeli yeniden görmekten çok mutluyum. Vintage ve yılan desenli olanlara bayıldım.



Rahatlık deyince sweatlere bakmadan olmaz. Jeanle, taytla, etekle giyebileceğiniz modeller günlük hayatta da hafta sonunda da kurtarıcınız olabilir.
Daha şık ve iddialı modeller isterim diyenlere dantel detaylarla çarpıcı hale gelen bluzleri öneririm.



Sonbahar için alışverişe başlarken fikir olsun diye beğendiklerimi linkleriyle beraber paylaştım. Fiyat olarak da uygun modelleri seçtim. Beğendiklerinize linkleri tıklayarak ulaşabilir fiyat ve detay öğrenebilirsiniz. Şimdilik hoşçakalın...





Bantlı Bootie

Perşembe, Eylül 10, 2015
Her ne kadar an itibariyle giyim kuşam düşünmesemde bekleyen yazılarımdan birini yayınlıyorum...Yurtdışı alışveriş konusunda alternatif sitelerden biriyle devam ediyorum. Bu kombindeki ayakkabımı bu siteden istedim. Daha önce leoparlı babet istemiş ve numarayı tutturamamıştım. Benim hesabıma göre onların 38 i bana tam olacaktı, olmadı. Bu sefer daha dikkatliydim. 37 numara istedim ama yine de emin olamadım. Ayakkabı oluyor ama ayağımın üst kısmı (kontrpiyesi) yüksek olduğu için bantlar biraz sıkıyor. Belki giydikçe düzelir bilmiyorum. Diğer taraftan platformlu olduğu için yüksek topuğu rahatsız etmiyor. Tabanının kırmızı olmasını da sevdim. Malzemesi ise süet kadife arası bir şey. Bu yazımda paylaştığım siyah beyaz elbisemle kombinledim. Düz siyah elbise ve kısa paça pantolonla da güzel oluyor.







Yılan Derisi Sneaker

Salı, Eylül 08, 2015




Kasvetli ve kara haberlere uyandığımız bugünlerde her şey anlamsız gelmeye başlıyor bana. Bebeğime bakıyorum, o benim biriciğim, canım, ciğerim...burnu aksa içim acır. Başına bir şey gelse ne yaparım?..Annelerin biricikleri ölüyor!..Ne uğruna olduğu belli olmayan bir savaşta uçup gidiyorlar. Vatan sağolsun diyor sonra birileri...Neyin savaşı bu soruyorum? Hangi düşmana karşı vatanı savundular, habersizce hain mayınlarda uçup gittiler, hain pusularda kıstırıldılar. Ne desek boş ne desek anlamsız. Birileri kedi fare gibi oynuyor bu memleketle...Allah sonumuzu hayır etsin. Mekanları cennet olsun, bu dünyada yaşayamadılar diğer tarafta huzur bulsunlar inşallah.
Yazıda ayakkabı var ama canım birşey yazmak istemedi bugün...

Shein sneaker: Burada 





PANTENE ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİ’NE GERİ SAYIM HEYECANI BAŞLADI!

Pazar, Eylül 06, 2015


Televizyon ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği Altın Kelebek Ödülleri, bu kez Pantene sponsorluğunda organize ediliyor. 42.’si düzenlenecek olan Pantene Altın Kelebek Ödülleri, bu yıl da sanat camiasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Kırmızı Halı’dan sahneye kadarki süreçte sürprizlerin yaşanacağı, yıldızlar geçidine dönüşecek olan tören, birçok yeniliğe ve ilklere de ev sahipliği yapacak.
Yıldızı Parlayanlar onlar oldu
Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde bu yıl yeni bir kategori daha var: “Pantene Yıldızı Parlayanlar”. Senelerdir saç bakımına getirdiği yeniliklerle Türkiye’de ve dünyada öne çıkan Pantene, bu özel gece için ise Türkiye’nin yıldızı parlayan genç isimlerine eşlik ediyor olacak. 42 yıllık Altın Kelebek tarihinde bu yıl ilk kez verilecek “Pantene Yıldızı Parlayanlar” ödülünün sahipleri Hande Erçel, Bensu Soral ve Nilay Deniz oldu.


Gecenin yıldızı sen ol, Pantene saçının farkını kırmızı halıda da göster! 
42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde televizyon ve müzik dünyasının en iyileri senin vereceğin oylarla parlayacak! www.pantenealtinkelebekodulleri.com’a gir ve sen de en sevdiğin sanatçılara oyunu ver. Ayrıca “benim de saçlarım güçlü ve sağlıklı görünüyor” diyorsan, “Gecenin Yıldızı Ol” kısmına başvur. Kişisel bilgilerini gir ve fotoğrafını yükle. Pantene Altın Kelebek Özel Jürisi’nin seçimleriyle bu büyülü gecede benzersiz deneyimler yaşayacak 15 şanslı kişiden biri de sen ol! Üstelik kendini bir yıldız gibi hissedeceğin gecede, sahne arkasında yıldızların heyecanına tanık olma ve en sevdiğin sanatçıya sahnede ödülünü verme şansı yakala. Pantene saçının farkını kırmızı halıda da göster!
Bu heyecanı kaçırma!
Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet, Kanal D ve Pantene’in ev sahipliği yapacağı Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni, 4 Ekim Pazar akşamı Kanal D’den canlı olarak yayınlanacak.
www.pantenealtinkelebekodulleri.com
#pantenealtınkelebek
Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni’nin tanıtım filmi  ve kamera arkası görüntüleri için tıkla.

Bir boomads advertorial içeriğidir.


Ek Gıdalar, Emzirme ve Öykütoş

Cumartesi, Eylül 05, 2015
Sekiz aylık olan Öykü 5. ayın sonundan itibaren ek gıdalara meyve suyuyla başlamıştı. Sonra yoğurt, çorba filan derken iyice yemeklere başladık artık. Bu arada emmesi azaldı, azaldı ve azalarak bitti :( Sekiz ay emzirdim hala süt var fakat artık istemiyor :( Bu konuda çok üzgünüm, en az bir yaşına kadar emmesini isterdim. Ama işte planladığın gibi olmuyor hiçbir şey. Bir de hala süt olması en üzüldüğüm kısmı ama neyse dert etmeyelim yapacak bir şey yok. Dediğim gibi düşündüğün gibi olmayabiliyor bazı şeyler. Normal doğum diye yola çıkmıştık ona kalırsa, Öykü yine ters köşe yapıp erken geldiği için sezaryenle doğurmuştum. Bu da onun gibi birşey. Neyse ki etrafta hiç emziremeyen ya da bir iki ay ancak emzirebilen ve gayet sağlıklı çocuklara sahip bir sürü insan var. Bu kadarına şükür diyorum ama her gün özellikle uyku mahmurluğunda denemekten de vazgeçmiyorum, belli mi olur :) Bu arada yeme içme konusunda 6 yasak kuralına uyarak hemen hemen herşeyi yiyor diebilirim. Yasaklar ise belli; inek sütü,bal, tuz, çay, yumurtanın beyazı ve katı yağlar. Bunlar ilk bir yıl alınması yasak gıdalar. Onun dışında bakliyattan, ekmek içine, sebzeden, çorbaya herşeyi veriyorum. Tabi onun yemeklerini ayrı yapıyorum. İştah olarak hiç sıkıntı olmamasına rağmen pek kilo almıyor Öykütoş, metabolizması hızlı sanırım, başka bir açıklama gelmiyor aklıma :) İşte çöp bacaklı tırtılım :


Bir de bu tırtıl Aptamili içmiyor, sadece birşeylerin içine karışıtırarak verebiliyorum. Biberonda hazırlarsam ağzına sürmüyor, bu konuda ne yapacağım bilmiyorum?.. Çok denedim ama istemiyor, emmiyor da peki süt gereksinimi nasıl karşılanacak? Şu an tek aklıma takılan bu. Acaba başka mama denesem mi? hepsinin tadı farklı mı? Böyle sorular var kafamda aylık kontrolde soracağım doktora, o ne derse onu yapacağım ama yine de araştırmaktan kendimi alamıyorum...Bebek büyütmek zor işmiş. Kendin yesende olur yemesende, ama o öyle mi? Ana öğün ara öğün derken 4-5 öğün yediriyorum. Kahvaltı, meyve saati, yemeği, muhallebisi derken günün ciddi kısmı bu beslenme işiyle geçiyor. Belki daha pratik yollar vardır mesela çok yapıp buzluğa atmak gibi, bilemiyorum böyle yapan var mı? 

Gri Bootie

Çarşamba, Eylül 02, 2015
Bootiler konusunda epeydir kararsızdım. Moda olalı uzun zaman oldu, hatta modası nerdeyse geçecek ama ben anca ısındım desem doğrudur. Havaların özellikle akşamları serinlemeye başladığı şu günlerde nasıl ayakkabılar uygun olur diye düşünürken burnu açık bootieleri denemeye karar verdim. Uzun zamandır daha çok bluz-tayt gibi şeyler etrafında dönen alışverişlerime ayakkabılar sayesinde renk gelmeye başladı. Bootilere karar verdim ama istediğim gibi bir modelini de görmemiştim. Çok kalın topuklu olanları hoşuma gitmiyordu, tam tersi ince topuklular da rahatsız gibi görünüyordu. Tamamen kapalı olanlarla da yaz sıcağında ayağım rahat etmez diye düşünüyordum. Öyle böyle derken yaz geçti sonbahar geldi. Neyse sonunda tesadüfen burada burnu açık gri bootileri görünce tamam dedim. Topuğu ne çok ince ne kalın, rengi tam istediğim gibi ve delikli süeti ile hava alacak ve rahat giyilecek bir model.




Bu tip ayakkabılar elbiselerle daha hoş duruyor diye düşünüyorum.  Ben bu sefer yırtık jeanle giymeye karar verdim. Basic bir kombinle kot ve beyaz gömlekle beraber kullandım. Elbiselerle de kombinleyip ekleyeceğim. Bakalım hangisini daha çok beğeneceksiniz...





Shein gri bootie:Burada 
Shein jean pantolon : Burada 


Blogger tarafından desteklenmektedir.