Mor Aşkım Depreşince...

Çarşamba, Temmuz 15, 2015
Mutfak halısını değiştirip mor eflatun tonlarında bir halı alınca masadaki servisleri de değiştirdim. Sonra baktım yine mor aşkım depreşmiş kaptım bi kaç parça morlu eflatunlu şey daha :)




İşte bu da mor iftar soframız. Menümüz yoğurt çorbası, et sote, bulgur pilavı ve salata.




Yoğurt çorbasının tarifi burada, çok lezzetli ve beş dakikada hazırlayıp on dakikada pişirebileceğiniz pratik bir çorba, aklınızda bulunsun.



Afiyetler olsun :)


Pratik Tiramisu

Pazartesi, Temmuz 13, 2015
Ramazan boyunca güllaçdan başka tatlılara pek sıra gelmedi. Her yapışımda herkes beğendi, çileklisi, cevizlisi, fındıklısı derkennn... en son  yaptığım güllacın bitirilemeden mecburen atılması bana tehlike çanlarının çaldığını gösterdi. Demek ki bal yiyen baldan bıkar sözü doğruydu, ay güllaç şahane ay güllaç harika derken bıkmıştık ailece güllaçtan :) Acilen başka tatlılara geçmeliydim :)  Dr oetker in tiramusu tarifini bu yazımda anlatmıştım. Bu sefer iftara az vakit kaldığı için daha pratik bir tarife ihtiyaç vardı, o tarif de benim kafamdaydı :) Evde kedi dili bisküvi vardı onları ikiye üçe bölüp kupların dibine yerleştirdim. Bisküvi koyarken kupların yarısına kadar bisküvi olmasına dikkat edin, sırf krema yemek istemiyorsanız tabi :) Üstüne bol şekerli neskafe hazırladım ve her birine bolca dökerek ıslattım. Tiramisu tabanı hazırdı. Diğer tarafta pakmaya krem şantiyi  üstünde yazan miktardan daha az süt kullanarak çıptım. İçine 200 gram labne peyniri ilave edip karıştırdım. Karışımı kuplara paylaştırdım, en üste de kakao serptim. sonra doğru dolaba. Bir saat sonra soğudu ve yiyen zat-ı şahane (kocam olur kendileri :) gayet memnun kaldı.





Lafın kısası, canınız tiramisu çektiyse, lakin vakit yok ise, deneyin. Bu vesileyle girmiş olduğum blogumdan kadir gecenizi kutluyorum. Tüm güzel dilekleriniz hayırlısı ise kabul olsun. Küslük, dargınlık olmasın ,güzel, mutlu bir hafta olsun :)




Sofralar Sofralar...

Cuma, Temmuz 10, 2015
Sofralar kuruluyor, sofralar kalkıyor, bazen iki kişi bazen kalabalık masalarda günler bir bir geçiyor...Yaz gelsin derken yaz yarılanıyor, yeni planlar, yeni umutlar, yeni bekleyişler günleri dolduruyor. İşte yine özenle hazırlanıp mutlulukla oturulmuş bir sofra daha çok ŞÜKÜR. Sohbet ne kadar tatlıysa artık yemek fotoğrafları yine unutulmuş :) Oysa çok güzel terbiyeli köftem, yoğurt çorbam, salçalı makarnam  ve güllacım vardı :) 




Servislerim English Home...Hepinize keyifle oturacağınız sofralar, huzurla yaşayacağınız evler ve güzel uzunnn bir hafta sonu diliyorum :) Hoşçakalın...




Kolay Çiğköfte

Perşembe, Temmuz 09, 2015

Bulgurla yapılan ve köfte formatında her türlü yemeğin hastasıyım. İçli köfte, çiğ köfte, analı kızlı, mercimek köftesi...hepsini çok severim. Gel gör ki bulgur pilavıyla da hiç aram yok. Bu ne yaman çelişki bilmem :) Ara ara canım fena halde bulgurlu bişeyler ister ve ne kadar işim olursa olsun hiiiç üşenmem koşarım mutfağa. İşte yine böyle bir bulgur krizi anında hazırlaması ve yapımı yarım saati bulmayan çok kolay bir tarifle etsiz çiğköfte yaptım. Ramazan dolayısıyla baharat ve acısını azalttım. Normalde pul biberden dolayı daha kırmızı oluyor. Bol yeşillikle birlikte özellikle sulu yemeklerin yanında şahane oluyor. 




Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
2 diş sarımsak
1 kuru soğan
Beş altı adet yeşil soğan
maydonoz
Bir avuç dövülmüş ceviz içi
Karabiber, kimyon, kırmızı biber, tuz
Limon, nar ekşisi

Yapılışı:
Etsiz olduğu için yoğurma zahmetine girmeye gerek kalmıyor. Bulguru kaynar su ile ıslatıp beş dakika bekledikten salçaları ekliyoruz, sonra mutfak robotuna ceviz, kuru soğan ve sarımsağı koyup ince kıyıyoruz. Bulgurla beraber robotta karıştırıyoruz. Karışıma en son elde ince ince doğradığımız yeşillikleri, baharatları, limon ve nar ekşisini ekleyip servise hazırlıyoruz. 

Afiyet olsun...




İftar Sofrası

Çarşamba, Temmuz 08, 2015

Bu ara Öykü'yü görmeye gelen arkadaşlarımız akrabalarımız çok oldu. Misafir gelince daha bir güzel oluyor herşey. Evin bereketi artıyor derler ya doğru gerçekten. Misafir ağırlamayı da yemek yapmayı da çok seviyorum. Ama genelde o sofraların fotoğraflanması sohbetten muhabbetten dolayı unutuluyor. Bana da bu iki kişilik sofralar kalıyor fotoğraflamak için. İşte bu da bizim evin iki kişilik iftar sofrası. 


Menüde tarifini bu yazımda verdiğim sütlü kabak çorbası,


Etli patlıcan oturtma,


Ve sebzeli spagetti var.


Tatlımız güllaç ama onun da fotoğrafını unutmuşum :) Bol misafirli iftarlar diliyorum...



İşlemeli Beyaz Tunik/White Dress

Salı, Temmuz 07, 2015
Bu defa ne giydim fotoğraflarını çekmek için farklı bir mekandayız, burası resim heykel müzesi. Hafta sonu müze gezme aşkımızın kabarması ile Öykü de ilk müze ziyaretini yapmış oldu. Ramazan günü sıcak havadan mıdır bilmiyorum in cin top oynuyordu. Belki hafta sonu kimse gelmiyor olabilir, normalde de bu kadar boş olduğunu düşünmek istemiyorum :) 
Öykü müzede resimleri ilgiyle inceledi, ara ara nedeni belirsiz sevinç çığlıkları atarak görevlileri başımıza topladı. Sonra şirinliğini kullanarak kucaktan kucağa gezdi :) Bende yeni kıyafetimin fotoğraflarını burada çektim. 



Yine elbise diye satılıp benim tunik olarak kullandığım bir parça, işlemeli beyaz elbise burada...İnce pamuklu kumaşı ve dökümlü kalıbıyla yaz için çok rahat. Bana biraz bol geldi ama daraltmayı düşünmüyorum böyle de hoşuma gitti.



Elbise/Tunik Shein 

Bu arada tekrar hatırlatayım Shein'den gelen herşey sitedeki fotoğraflarla aynı geliyor. Buradan girip orjinaline bakarsanız aynısı olduğunu göreceksiniz. Yerli yabancı başka sitelerden  yaptığım alışverişlerin bazısında fotoğraftan bağımsız bambaşka şeyler geldiği oldu. O yüzden Shein'i seviyorum....






Siyah Tulum/Black Jumpsuit

Pazartesi, Temmuz 06, 2015
Yeni bir haftaya girerken ve takvimler 6 Temmuzu gösterirken  zamanın hızına yetişemez durumdayım. Hayır yanlış anlaşılmasın bir şeye koşturduğum da yok, gayet slow motion bir hayatım var sekiz aydır. Sadece zaman nasıl bu kadar hızlı geçiyor ona şaşırıyorum. Evdeyim, Öykü ile ilgileniyorum, yemek ev işi derken hafta geçip gidiyor. İş namına tek meşguliyetim blogum ve blogum vasıtasıyla diğer sitelere yazdığım yazılar...Sanırım bambaşka bir dünyanın insanı oldum. Hayatımın bu döneminde şükredecek öyle çok şey var ki...

Bu arada bakıyorum daha ne oldu anlamadan, yazlıkları giyemeden yazın yarısı uçmuş gitmiş bile. Çoğu kıyafete sıra gelmeden sezon bitiyor veya havanın ısınmasını beklerken göre göre bıkıyoruz. Velhasıl Ankara'da yaşıyorsan yaz alışverişini minimumda tutmak lazım. Diyorum ama dediğimi de pek yapamıyorum :) Neyse artık hayırlısı :)


Bu sezon kısası uzunu, çiçeklisi düzü, bol kesimi dar kesimiyle tulum modası son sürat devam ediyor. Siyah tulum Shein den. Kumaşı jarse, 36-42 arası her ölçüye uyacak şekilde geniş. Alt kısmı şalvar şeklinde. Çok rahat dememe gerek var mı :) İçine bluz olmadan da giyilebilir, topuklu ayakkabılar ve metal kemerle bambaşka bir havaya girebiliyor.  Ben gündüz giyeceğim için bu şekilde sandaletlerle kombinledim.



Shein  Tulum burada

İyi haftalar diliyorum :)


Shein Etnik İşlemeli Elbise

Cumartesi, Temmuz 04, 2015
Adı Shein olarak değişen Sheinside'dan seçtiklerim gelmeye devam ederken burada havalar da ısrarla nisan-mayıs arasında seyretmeye devam ediyor. Sitede elbise olarak geçen ama benim burada taytla kullandığım bu bluzu yazlıkta elbise olarak giymek niyetindeyim. İnce pamuklu kumaştan ve çok hafif bir yapısı var. Havaların ısınacağını düşünerek&umut ederek :) pamuklu kumaşlar seçmeye gayret ediyorum. Bu bluzu seçerken beni en çok cezbeden şey ise yakadaki etnik desenli işlemeler oldu. 




Herkese bol gezmeli, mutlu bir cumartesi dilerken incelemek isteyenler için Shein bluz: burada
Hoşçakalınnnn :)



Çiçekli Elbise/Floral Dress

Cuma, Temmuz 03, 2015
Her ne kadar Shein elbiseyi siyah çiçekli elbise olarak adlandırmışsa da bu bildiğin lacivert :) Bu sefer değişik bir şey sipariş etmek istedim bak bak bir hal oldum ve bu elbiseyi istedim.  Şu an giyilebilir durumda ama havalar ısınınca uzun kollu olmasından dolayı kullanması zor. Bir de boydan dolayı sonbaharda çorap ve çizmelerle çok daha şık kombinleyebilirim kendisini. İşte elbisem, sizce siyah mı laci mi?






Shein elbise: Burada


Renkli Patates Salatası

Cuma, Temmuz 03, 2015
Patates salatası niyetiyle başladığımız aperatifimiz, patateslerin fazla haşlanmasından dolayı püre haline gelmesiyle yön değiştirdi ve ortaya bu renkli salata çıktı. Daha önce de görmüşsünüzdür bu renkli sunumu, görünüşü kadar lezzeti de mükemmel oluyor. 



Haşlanıp ezilmiş 4-5 adet patatesin içine tuz, çok az sarımsak tozu, mayonez katıp karıştırıyoruz. Diğer tarafta havuçları rendeleyip tavada az yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz. Streç filmle kapladığımız kek kalıbına önce kıyılmış yeşil soğan, maydonoz ve bir yaprak kıyılmış marulu yayıyoruz, daha sonra  patates ezmesinin yarısını, sonra havucu en son kalan patatesi kaşıkla bastırarak koyuyoruz. Bu şekilde bir süre dinlendirdikten sonra servis tabağına dikkatlice ters çevirip üzerini mayonezle ve kırmızı biberle süsleyip servis ediyoruz.




İlk Saç & İlk Diş Kutusu ♥

Perşembe, Temmuz 02, 2015
Kardeşim, Öykü'nün ilk dişi ve saçını saklamamız için bu seti Paşabahçe' den almış. Benim hiç aklıma gelmemişti, görünce bayıldım. Eğer bebeğiniz varsa bu seti alıp ilk dişini ve saçını hatıra olarak bu şık kutularda saklayabilirsiniz. 


Dışı gümüş, içi de siyah kadife ile kaplı, çok tatlı çokkkk, bayıldımmm :)




Kumaş Çanta

Çarşamba, Temmuz 01, 2015

Yaz gelince hem giysilerde hem aksesuarlarda hafiflemek istiyor insan. Kalın giysiler rafa kalkarken deri çantalardan ziyade kumaşları kullanıyoruz sıklıkla. Bu çanta da yine evde diktiklerimizden. Daha önce yine mor plaj çantası dikmiş yazın keyifle kullanmıştık, pop art kumaştan çanta ise eskiyene kadar çok işimize yaramıştı. Bunu da yine makyaj çantası ile takım diktik. Kullandığımız kumaşlar her zaman ki gibi Baykumaş tan. 




Ucuz ve kaliteli parça kumaşları incelemek için burayı ziyaret etmeyi unutmayın...


Blogger tarafından desteklenmektedir.