Çorba deyince sıklıkla mercimek, yoğurt, şehriye, ezo gelin ve yeşil mercimek çorbaları aklıma geliyor ve ilk aklıma geleni yapıyorum. Bugün iftar için farklı bir çorba yapmak istedim. Öykü'den dolayı dolapta daimi yerini alan top kabakları kullanmak istedim. Biraz internetten biraz da kendimden derken bu nefis sütlü kabak çorbasını yaptım. Tadına bakınca bu pratik ve lezzetli tarifi hemen paylaşmalıyım dedim.
Malzemeler:
3 adet top kabak
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
Yapılışı: Tencerede yağı eritip unla bir iki dakika kavuralım. Üzerine süt ve suyu karıştırarak ekleyelim. Kabakları küp küp doğrayıp karışıma ilave edelim, sarımsağı da rendeleyip çorbaya katalım. Kabaklar yumuşayınca tuz ve karabiberini de katıp blenderdan geçirelim. Sonra isterseniz dere otu ile servis edebilirsiniz. Çok da hafif bir tarif olduğunu ekleyeyim. Afiyet olsun...