Home Sweet Home-DIY

Cuma, Mayıs 30, 2014
Herkese günaydınlar...Ankara'dan bildiriyorum, şu an yine hava kapalı ve yağmur yağacak. Dün zaten öğleden sonra komple yağışlı geçti. Koskoca Mayıs ayını yedik bitirdik Soma felaketiyle, hastalıkla, raporla, yağmurla, can sıkıntısıyla...Buna da şükür demekten başka çare yok. Her şey daha güzel olacak bu şekilde düşünmezsek işimiz yaş. Neyse, öyle böyle derken sizinle paylaşmak için bir türlü fırsat bulamadığım, blog arşivime eklenecek tatlı bir dekorasyon önerisi var, epeydir bekliyordu bu DIY çalışması arşivde. Bakalım beğenecek misiniz HOME yazımızı :)


Kalın mdf plakadan kesilmiş harfleri alıp ahşap boyası ile boyadık, kahverengi ile eskitme yaptık. Üzerine yapıştırdığımız minik objelerin çok fazla çeşidi var ve seçerken çok zorlandık. Ben en çok kral tacı ve avizeyi sevdim.


Pembe tavşanımıza dikkat :)


Gören arkadaşlarımız çok beğeniyor ve onlarda istiyor. Şimdi bebeği olacak bir arkadaşımıza ismini yazıp boyayacağız. İlgilenen olursa siparişle istediğiniz yazıyı bu hale getirebiliriz.


Ahşapla ilgili yeni şeyler de keşfettik. Bir sürü ampul yandı kafamızda diyebilirim. Yakın zamanda fırsat bulup yaptıklarımızı paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Bugün cuma haftanın en güzel günü, neden, çünkü hafta sonu tatil. Peki benim gibi iki haftadır evde olan biri için ne ifade ediyor tabii ki hiç :) Ama yine de sizlere, özellikle tüm hafta çalışıp bugünün akşamını iple çekenlere harika bir hafta sonu tatili diliyorum. Yağmur yağmazsa bol bol gezin, dondurma yiyin, pikniğe gidin, parkta oturup geleni geçeni izleyin, yada pazar günü nefis bir kahvaltıdan sonra bacaklarınızı uzatıp tembellik yapın. Ne bileyim nasıl mutlu oluyorsanız onu yapın, musmutlu tatillerrrrr :)


Takı Tasarımcılarından Size Özel Takılar

Perşembe, Mayıs 29, 2014

Türkiye'nin en büyük tasarımcı pazaryeri olan Zet’de, özgün tasarımlar ortaya koyan satıcılar ile özel tasarım ürünlere ilgi duyan alıcılar bir araya geliyor.
Farklı takı tasarımcıları elinden çıkan özgün parçaları bir araya getiren Zet, kolyeden küpeye, yüzükten bilekliğe kadar pek çok takı ürününe yer veriyor. Özel butiklerin ve tasarımcıların, ürünlerini kendi markaları adı altında sergilemelerine imkan sağlayan Zet, alışveriş tutkunlarını kaliteli ve şık tasarımlarla buluşturuyor.

El yapımı deri küpeler, camdan kolyeler, sembollü bileklikler, incili yüzükler ve daha pek çok farklı takı modeli takıp takıştırmayı seven bayanlar için Zet’de buluşuyor.



Bulut, kuş, nar, martı gibi hayatın içinden objelerin tasarımlara yansıtıldığı, seramikten yapılma kolye ve küpeler stilinize sevimlilik katarken, rengarenk ipliklerden oluşan el yapımı örgü bileklikler ise yazın havanıza hava katacak.





Polimer kil kullanılarak her bir parçanın elde şekillendirildiği, canlı renklerin altın varakla buluştuğu özel tasarım kolyeler stiliyle fark yaratmayı sevenlerin beğenisini kazanacak.


Sınırlı sayıda ürünleri bulabileceğiniz Zet, özgün tasarımlara sahip satıcılar ile özel tasarım ürünlere ilgi duyan alıcıları bir araya getiriyor. Zet, 588 dükkanı ve 32.000’den fazla ürünüyle alışveriş tutkunlarına geniş seçenekler sunuyor. 


 Herkese ama herkese mutluklar diliyorummmm :)



Salaş Gömlek

Perşembe, Mayıs 22, 2014
Günaydın, yine haftalardır bekleyen bir post...ben yine yatıyorum...tv de her bir haber umutsuzluk ve acı dolu...umarım güzel günlere kavuşuruz milletçe. İşte son kombinim ve salaş gömleğim...


Uzun uzun zamandır bir türlü dolap düzeltmeye, kombin yapmaya, yeni gelenleri giymeye elim varmıyordu. Artık kıpırdanmanın vakti geldi. Şifon elbiseden sonra Sheinside dan ikinci kombinim uzun salaş gömlek oldu. Hem kemerli hem de kemersiz denedim. İkisi de hoşuma gitti. Şortla da çok güzel duruyor. Pantolonla olursa işyeri için çok uygun. Kullanışlı bir parça oldu benim için.


Dolgu topuk ayakkabılarımı ise Marjin den aldım. Aslında hiç sevmem dolgu topuk ama rahatlığı bu sefer beni cezbetti. Biraz da böyle giyelim...





Gömlek Sheinside dan, ayakkabı Marjin den. İncelemek isteyenler üzerine tıklayıp bakabilir. Herkese güzel bir hafta diliyorum. Güneşli günler, güzel haberler, gerçekleşen dilekler bizimle olsun inşallah ☺

Dantel Ceket

Salı, Mayıs 20, 2014
Bir haftadır rahatsızım ve evdeyim bu süre içinde kanal kanal Soma faciasıyla ilgili haber izlemekten, üzülmekten, hastalıktan ve yatağa çakılmaktan dolayı çok mutsuzum. Çok dua etmekten, ölenlere rahmet dilemekten, kalanlar için ne yapabiliriz diye düşünmekten ve tekrarı olmasın demekten başka elden ne gelir...üzüntü, ağlama ve yatakta yatma ile geçen sekiz günden sonra artık kendim için birşey yapıp bloga yazı girmek istedim. Biraz olsun morale ve normale dönmeye ihtiyacım var. Haftalardır bekleyen bir kombin yazısı ile başlıyorum. O zaman yazdığım gibi yayınlıyorum:



Son zamanlarda yurtdışından istediklerim içinde en sevdiğim parça bu dantel ceket oldu. Modeli yandan fermuarlı mont şeklinde. Ben 38 bedenim L istedim güzel oldu. Aslında bir parça daha dar olabilirdi ama likralı bir kumaş olmadığı için sıkabilirdi, doğru tercih yapmışım beden konusunda. 


Bloga eklemek için siyah kısa etekle giydim. Ama uzun bol kesimli siyah elbisemle denedim onunla da beğendim.


Sipariş ettiğim birşey gelince bedenime uyuyorsa, kumaşı, kesimi filan hayal kırıklığına uğratmıyorsa çok seviniyorum. Dantel ceket Sheinside buradan inceleyebilirsiniz. Güzel haberler alacağınız, aklınızdan geçenlerin gerçekleşeceği, mutlu ve güneşli bir hafta diliyorum ☺



...kapkara bir acı...

Çarşamba, Mayıs 14, 2014

Onca insan gitti...aileler anneler, babalar, çocuklar perişan...kim nasıl teselli etsin, hangi güç acılarını dindirsin...korkunç bir felaket Allah'ım sabır ver ne denir bilemedim :(((

(Resim netten alıntıdır)

Straplez Şifon Elbise

Pazar, Mayıs 11, 2014


Yaza hazırlık yaparken bu renkli şifon elbiseyi Sheinside da görür görmez istedim. Ayakkabım Marjin'den. Artık incecik şifonlara, dantellere, renkli kıyafetlere olan özlemim bittsin :)




Elbiseyi beğendiyseniz fiyat ve diğer bilgiler için buraya tıklayabilirsinizz. Her ne kadar hala yağmurlar devam etsede, her ne kadar daha bugün babetimle on santimlik sulara girip tepeden tırnağa ıslansamda yaz geldi geliyor. Kaçışı yok  :) Pazar gününü bitirdiğimiz şu saatlerde şimdi sıcak bir çay demledim evimde keyif yapıyorum. Hepinizi öpüyorum :)


Güllü Peçeteliklerle Soframız

Çarşamba, Mayıs 07, 2014


Baykumaş'ın döşemelik kumaşıyla diktiğimiz runnerla takım güllü peçetelikler yapmıştık. Kumaş öyle güzel ki amerikan servis, runner ne diksen güzel oluyor ve bizim kahve tonundaki mobilyalara çok yakışıyor.


Tüllerimiz yine Baykumaş dan gelmişti ve yakma yöntemiyle güller yapmıştım. Gülleri nasıl yaptım bu yazımda görebilirsiniz. 


İşte o takım bu sofrayla beraber siftahı yaptı. Bende hemen fotoğraflarını çektim o gün. İnstagramda da yayınlamıştım. Buraya ancak ekleyebildim. Nasıl beğendiniz mi?


Bu arada lahana sarması da nasıl güzel duruyor keşke şimdi olsa...


Bahar yorgunluğu mudur, ağırlık mıdır, miskinlik midir, vakitsizlik mi başka şey midir bilmem bu ara günler öylece geçip gidiyor. Pek üretken olmayan bir dönemdeyim. İşi ve evi ancak idare ediyorum. Umarım en kısa zamanda enerjim yerine gelir, şarjım dolar ve yeni DIY lar, yeni sofralar, yeni yazılarla gelirim. Şimdilik bu kadar, herkese sevgilerimi yolluyorum, siz de bana enerji yollayın, eğer fazlanız varsa ☺



Tatil Fotoromanı...

Salı, Mayıs 06, 2014

Geçen hafta yoktuk, aslında vardık ama ortadan yok olduk. Çok ihtiyacımız varmış uzaklaşmaya ve kafa dinlemeye...Hava çok güzeldi, 24 derece civarıydı, kumlar yumuşacık, deniz mis gibi kokuyordu...uzandım saatlerce denizi seyrettim...gazete okudum...yürüyüş yaptım...fotoğraf çektim...


...kumda oturdum, uzakları seyrettim...şükrettim...


...her yer rengarenk çiçeklenmişti...


...aklım gitti, baktım baktım durdum...


...deniz ve güneşe kendimizi bırakıp derin derin o güzel havayı çektik içimize...


...pazardan alınan herşey olması gerektiği gibi kokuyordu, çocukluğumuzdaki gibi, çilekleri pudra şekerine batırmamıza gerek yoktu...


...hava huzur veriyor ve maalesef iştah açıyordu...açık havada kahvaltı en sevdiğimiz şey...yedim..yedim...


...öğleden sonra acıktım yine yedim...


O' nun en güzel pozlarını yakalamaya çalıştım...


...dinlendim...dinlendim...dinlendim...


...ve geldim. Darısı bir daha ki tatilin başına...
Dün gece hıdrellez için resim çizdik kağıtlara içine de para koyup gülün dibine gömdük. İnşallah siz de unutmamışsınızdır hıdrellezi. Her sene yapıyorum ve o gece dua ediyorum. İlginçtir ki hepsi tek tek sırayla gerçekleşiyor ☺ Umarım tüm dualarımızın kabul olacağı, tüm hayallerimizin gerçekleşeceği güzel ve mutlu bir hafta olur herkesi öpüyorum ☺



Blogger tarafından desteklenmektedir.