Yeni Bir Çekiliş Yapıyorum, Yine Gürallar'dan...

Cuma, Şubat 28, 2014

Günaydınlar, herşeye, herkese inat, bugün güzel bir gün olacak inşallah :) Kimsenin negatif elektriğiyle uğraşmak ya da karamsar düşüncelerle boğulmak istemiyorum. Bugün güneş parlasın, kuşlar cıvıldasın, insanların yüzü gülsün, dilimizde şikayet değil ŞÜKÜR olsun. Bugün niye özellikle bunu vurguluyorum, çünkü bugün kardeşimin Elçinimin doğum günü. Hatırlıyorum o doğduğunda (bende küçük bir çocuk olarak) pek birşey anlamamıştım. Kardeş nedir, ne işe yarar, ne yapar ne eder anlam verememiştim. Hatta sonrasında ksıkançlık krizlerine girdiğim de doğrudur :) Hiç unutamam bir kere kucağımdayken yere düşürdüm, yazık kafasının üstüne düştü küt diye herkes kıskandığı için attı dedi :( Halbuki yanlışlıkla oldu, tamam kıskanıyordum ama o kadar da değil. Neyse işte yıllar böyle geçti, geçen zamanda büyüdük, yakınlaştık, daha iyi anlaşmaya başladık ve bir kardeşin ne demek olduğunu çok iyi anladık. Bunun anlamını bilen bilir. Allah yokluğunu göstermesin ve de ayrı düşürmesin. Kardeşimmmm mutlu yılların, mutlu yaşların olsun, etrafında hep değerini bilen, ruhundan anlayan insanlar olsun, sağlığın yerinde şansın bol olsun :) 

Diyorum ve çekiliş haberine geçiyorum. Gürallar Romans seti kahvaltı sofralarımdan ve daha önceki çekilişlerimden biliyorsunuz. Pembeli kalpli, kuş kafesli hem çok tatlı hem çok şık bir çay takımı. Altı bardak ve altı altlıktan oluşuyor. Yukarda ve aşağıda fotoları var. Bu takımı isteyenleri çekilişime davet ediyorum. Sizlerden birinin olsun ve kullandıkça beni hatırlasın. Ne yapılacak peki? Her zamanki gibi blogu takibe alıyoruz (eğer yeni izleyici isek), blog sahibi isek fotoğraflı bir yazı yazıyoruz, facebook sayfamı ve instagram hesabımı takibe alıyoruz (blogumda sağda kısayollar mevcut), blogunuz yoksa  facebook veya instagramda paylaşıyoruz. Sonra linklerle beraber yorumu ekliyoruz bu kadar. Fazla paylaşım ilave hak demek. 7 Mart son gün olsun, uzatmak istemiyorum çünkü sonrasında seyahate çıkıyoruz. Kargo benden doğal olarak, ancak sadece yurt içi, hatırlatmak isterim. Bu vasıtayla minik bir kadınlar günü hediyesi vermiş olurum hem de :) Herkese bol şans,  Gürallar Romans seti beğenen herkesi bekliyorum :)




Hoşçakalınnnnn♥

Koton İndirimi

Perşembe, Şubat 27, 2014
İndirimler her tarafta almış başını gidiyor. Gel gör ki daha alışveriş niyetiyle çıkıp gezmişliğim yok. Sadece geçenlerde Koton mağazasına gittiğimde aksesuarlardaki fiyatları görünce hızlıca bunları aldım. o kadar indirimliydi ki 3 tl den başlıyordu fiyatlar ve küpeler ortalama 5-6 tl civarındaydı. Bunlar benim aldıklarım.



Bu da zıplayan bir tavşan ya da kaplan, zıplayan bir hayvan ama ne olduğunu anlayamadım, yine de taşlı olunca aldım :)


Koton a gidince aksesuarlara göz atmayı unutmayın :)


Cheesecake ♥

Çarşamba, Şubat 26, 2014

Geçenlerde bir tatlı yapmak istedim, hem benim gibi tatlı sevmez biri yiyebilsin hem de Serhan ın sevdiği birşey olsun. Fazla düşünmeye gerek yok cevap tabii ki cheesecake! Akşam akşam üşenmedim başladım yapmaya. Biraz destek aldım tabii ki :) 



Tarifi iki üç tane yerden karıştırarak yaptım. Çok hoşuma gitti artık bu tarifle devam ederim gibi geliyor. Yalnız akşam yapın ertesi güne sabredin mutlaka. Buzdolabında bir gece dinlenmesi şart. Yoksa tabanı dağılıyor, kreması yumuşak oluyor. Biz sabredemedik ve bunlar oldu da o bakımdan yani :) Fotoğraflar ertesi gün çekildi ve esas görüntü ve lezzeti o zaman ortaya çıktı.

Başlamadan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini hatırlatayım.

Tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı (ben Becel kullandım) 
Tereyağını eritip büskivilerle beraber rondodan geçiriyoruz. 22-24 cm lik kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıdı kesip koyuyoruz. Malzemeyi kek kalıbına alıp kenarları hafif yükselterek (ben bu adımı unutmuşum) ve tabanı iyice bastırarak yayıyoruz, bu şekilde buzdolabına kaldırıyoruz. Bu arada fırını 175 derecede ısıtıyoruz.

Pastanın kreması için malzemeler:
2 paket (400 gr) labne peyniri
3 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker (1 bardak olarak da yapabilirsiniz ben çok tatlı olsun istemedim)
1 paket vanilya
1 kutu krema
3 yemek kaşığı un

Kremanın yapılışı:
Labne peyniri ve şekeri çırpıyoruz. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekliyoruz.  Bir iki dakika daha çırpıyoruz,  yumurtaları teker teker kırıp, o şekilde teker teker de karıştırıyoruz. Buzdolabındaki kek kalıbını çıkarıp hazırladığımız kremayı üzerine boşaltıyoruz. Bu sırada büyük bir alüminyum folyoyu kalıbın altına serip, içine 1-2 cm su eklediğimiz büyük fırın tepsisine oturtuyoruz.
Bu sırada ısınmış olan fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Fırından hemen çıkarmıyoruz, kapağı yarı açık olacak şekilde soğumasını bekliyoruz.
Soğuyunca Dr Oetker in hazır çilekli sosunu üzerindeki tarife uygun hazırlayıp pastanın üzerine yayıp soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Ben sostan önce çilek de ekledim bir kaç tane. Tadı, kıvamı, görüntüsü çok güzel oldu. Ancak aynı gün yemeye kalkmayın bizim gibi, bir gece dinlensin ertesi güne iyice lezzetli oluyor. 


Afiyet olsun :)



İstanbul'dan Bir Takipçimin Sofrası

Salı, Şubat 25, 2014
Yazılarımdan birine adsız olarak yorum gelmişti geçenlerde, beni severek, beğenerek takip ettiğini, kendi sofralarının fotoğrafını göndermek istediğini söylemişti bir izleyicim. Dün bir mail aldım, hem kendisini tanıtıyor hem de birkaç fotoğrafını eklediğini söylüyordu. Takip edip paylaşımda bulunmasına çok sevindim, bende kendisini haberdar ederek, sofrasıyla yemeklerinin fotolarını bloguma taşıdım. İşte Gülperi hanımın güzel çay sofrası :)


Mmmm bu omlet çok leziz görünüyor...


Ve işte son olarak da beni hamsi hamsi diye inleten fotoğrafı...Hamsiler, maydonoz ve en üstteki soğanlara bakın...Yapılır mı bu Gülpericiğim :)


Kendisi gönderdiği fotoğraflarla bloguma misafir olmuş oldu. Paylaşımı için, beni takip ettiği için tekrar teşekkür ederim. Belli ki becerikli ve hamarat bir arkadaş. Ellerine sağlık diyorum Gülpericiğim, her zaman beklerim sayfama, hoşçakalll :)


Hellooooo Kitty :)

Pazartesi, Şubat 24, 2014

Tabiri caizse "kazık kadar" kadın olup daha hala hello kitty peşinde koşmak nedir bilir misiniz? Bunu en iyi ben bilirim :) Allah beni böyle yaratmış suç benim mi? Geçen pazar Serhan aldı koşa koşa beni bir yere götürüyor, bi baktım Armada'ya gelmişiz. AVM leri de hiç sevmem, niye geldik filan diyorum ama ses yok. Emin adımlarla hedefe doğru ilerliyor, peşinde de ben. Neyse işte üst kata bi geldik amanınnnn Hello Kitty cenneti olmuş yahuuu...
Armada'nın üst katına benden habersiz Hello Kitty mağazası açmışlar, bir de Hello Kitty li pastaların kurabiyelerin satıldığı pastane! 


Bayıldım...Hemen fotoğraf işine girdik.




Ağzı kulaklarında pozu:



Mağazadan alışverişsiz çıktık nasıl oldu bilmiyorum :) Acelemiz vardı ondan herhalde. Herşey çok güzeldi. Ben böyle oldum çocukların durumunu düşünmek istemiyorum. O mağazaya çocukla filan girilmez valla...Ankarada iseniz, Hello Kitty severseniz hemen gidin. Hepinizi öpüyorum iyi haftalar diliyorum, şimdilik hoşçakalın, bu post vesilesiyle içinizdeki çocuk yerinde mi bi bakın :)

Pembe Beyaz Kahvaltı Sofrası

Cuma, Şubat 21, 2014

Hafta sonuna bir kala, geç kalkma ve kahvaltı hayalleriyle yanıp tutuşan ben, günün anlamına uygun bir kahvaltı sofrası paylaşmak istedim. Hem pembe, hem beyaz, hem kalpli hem de dantelli bir sofra. 14 Şubat a inat ertesi günü kurulmuş bir sevgililer günü sofrası :) Romans çay seti, şekerlik, bardaklar ve pembe tabaklar Gürallar dan, yemekler benden...





Kalpli kurabiyelerimin tarifi bu yazımda.


Dantel görünümlü peçeteler English Home dan alındı tam burada  bulabilirsiniz.





Gürallar çay takımları ve diğer ürünleri görmek, online alışveriş için buraya tıklayabilirsiniz. 
Tüm sofralarımız özenle sevgiyle kurulsun, o sofralarda hep bereket olsun, o sofralara oturanlarda ağız tadı olsun inşallah. Hayatı kaçırmadan yaşayalım, küçük mutlulukları yakalamayı bilelim, her zaman mucizeler beklemeyelim, sağlıkla yaşadığımız her an bir mucize zaten. Bana ne oldu bugün bilmem içimden bunları söylemek geldi. Evet belki klişe ama gerçek bu. Hepinize güzel, verimli, huzurlu bir hafta sonu tatili diliyorum, herkesi kocaman öpüyorum, görüşene kadar hoşçakalınnn ☺


Persunmall' dan Baharlık Kombinler

Perşembe, Şubat 20, 2014
Ankara da bile hava 17-18 derecelere çıkmışken, dışarda ince bir ceketle durabilirken doğal olarak alışveriş ve bahara uygun kıyafetler alma isteğim coşuyor. Bu seferki kombinlerimi Persunmall sitesinden oluşturdum. Karar vermek zor olacak gibi. Siyah mini elbise burada, leoparlı stiletto burada :

Kelebekli elbise burada , turuncu kelebekli ayakkabı ise burada :


Bu romantik pembe elbiseyi sevdiyseniz burada, pembe ayakkabı burada 

Çapraz bantlı bu elbiseye bayıldım işte burada, gold bantlı ayakkabı burada :


Denim elbise burada, zımbalı sandalet burada :


Bu kombinleri ve uygun fiyatlı daha bir dolu ürünü görmek isterseniz Persunmall  sitesini inceleyin mutlaka. 


English Home İndirimi

Perşembe, Şubat 20, 2014
English Home da ne var ne yoksa hepsine bayılıyorum, bana göre tüm ürünleri sade ve şık. Çiçek deseninden nefret ederdim onu bile sevmeye başladım. Geçen hafta havlularda indirim var diye mail gelince hemen siteye ışınlandım. Gerçekten kararsız kaldım ve o arada ben düşünürken alacaklarım dakikalar içinde satılıyordu :) Kendime ve kardeşime bej rengi az süslü bu modelleri seçtim.






Sitesinden English Home u takip edin çok güzel indirimler oluyor ara ara. Bundan önce de halı indirimi vardı yine ben kararsızlıktan kaçırdım, bize uyanlar satıldı gitti bir anda. O yüzden arada girip bakmakta fayda var. Bu arada havlular çok emici, desenli yüz havluları özellikle çok kaliteli, tavsiye ederim :)





Kalpli Kurabiye ♥

Çarşamba, Şubat 19, 2014

Bu çilek kokulu kalpli kurabiyeleri yaparken çok eğlendim. Kalıpla kurabiye yapmak çok zevkli. Pişirdikten sonra da hepsini paketledim, kurdeleyle bağladım. Böyle minik birer hediye paketi gibi oldular.





Yiyenlerin kalbini yumuşatan kapli kurabiyelerimin tarifine gelince..
 Malzemeler:
1 yumurta
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı becel (ben zeytinyağlı olanı kullandım)
1 çay bardağı yoğurt
Pudra şekeri
Yaklaşık 3-3,5 su bardağı un (ele yapışmayacak hale gelecek kadar)
Un hariç tüm malzemeyi kaba koyup üstüne unu ilave edin, güzelce yoğurun. Ben bu sefer içine çilek esansı ekledim hem mis gibi koktu hem de hafif pembemsi bir rengi oldu. Sonra yarım santim kalınlığında hamuru açtım kalpli kalıpla kestim tepsiye dizdim.


 170 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15 dk pişirdim. Soğuyunca paketledim. Hem görüntüsüyle hem tadıyla hoş bir sürpriz oldu ☺




Everbuying'den Alışveriş

Salı, Şubat 18, 2014


Bu elbiseyi everbuying.com dan almıştım. Klasik bir yurdışı alışverişi hatası olarak boyunu çok hesaba katmadım, bu şekilde aldıklarımın hepsi düşündüğümden kısa geldi. Aslında olay basit altında uzunluğu yazıyor ama yine de bize göre ekstra small olan uzakdoğulu mankenleri baz alıyorum ısrarla. Alışverişim 20 günde geldi, large istemiştim ama medium olsa daha iyi olacakmış, onun dışında everbuying.com dan memnun kaldım. Kumaşı ve modeli beğendim, cepli elbiselere zaten bayılıyorum. Krem gömlek ve krem rengi çorapla kombinledim. 




Araya bi tane de selfie katalım, kaynasın :)


Yurtdışı sitelerinden özellikle uzak doğudakilerden alışveriş yaparken bedenlere çok dikkat etmenizi tekrar hatırlatmak istiyorum. Kendi ölçülerinizi bilirseniz zaten ölçü tablosunda her detay yazıyor. Benim gibi bedenine bakıp boyunu da atlamayın, yoksa sadece haftasonu (o da belki) giyebileceğiniz kadar kısa bir elbiseye sahip olursunuz ☺

Blogger tarafından desteklenmektedir.