Mutlu Yıllar Diliyorummm

Salı, Aralık 31, 2013

Acı-tatlı 365 günü daha bitirdik koskoca 2013  de eski takvimler arasında yerini aldı. O kadar iyi hatırlıyorum ki geçen senenin son gününü. Bu yıl iyi miydi kötü müydü kararsızım. Kendi açımdan çok büyük değişiklikler olmadı, rutini devam ettirmeninde lüks olduğu  bu zamanlarda buna da şükür diyorum. Seyahat ettik, gezdik, işimizi yaptık, evde huzur bulmanın kıymetini anladık. Bu arada blogumla uğraştım, daha geçen seneye girerken 100 adet olan izleyici bugün 500 olmuş. Verilen hiçbir emeğin boşa gitmediğini anladım. Ben bu sene daha az şikayet edip daha çok şükreder oldum. Mutlu olmak için şunu bunu beklemeyi bıraktım, nerdeyse güneş doğdu diye mutlu oldum. Hayatın ne kısa, bazı çabaların ne anlamsız olduğunu düşündüm. Kendim için ne istiyorsam hep yazdım, olacağına inandım, bu sene de değişen birşey yok o açıdan. Ama içimden bir ses seneye memleket, ekonomi, kriz, faizler, işsizlik filan diye bağırıyor. Kötüyü düşünmek istemiyorum. O yüzden iyi dileklerle devam edelim. 2014 yılı isteyipde içinizde kalanları gerçekleştirdiğiniz, özleyipde görmek istediklerinizi gördüğünüz, çabalayıp emek verdiğiniz alanda ilerlediğiniz, ne olursa olsun hayata sarılacak sebepler bulduğunuz, hedeflerinize adım adım yaklaştığınız huzurlu ve sağlıklı bir yıl olur inşallah. Ev isteyene ev,eş isteyene eş, bebek isteyene bebek, hastalara şifa, ülkelere barış, insanlara mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yıla merhaba diyorum. Sizlere beni burada yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum. Eklenen her seyirci, yazılan her yorum çok değerli. Bu yol, ne yoluysa artık, devam ettiği sürece buralarda olacağım yemeklerim, seyahatlerim, giydiklerim, diktiklerim bazen de öylesine yazılmış satırlarla. Hepinizi öpüyorum, yeni yılınız kutlu olsun ☺


2013 Bitiyorrrr!..

Pazartesi, Aralık 30, 2013

Bu senenin sondan bir önceki yazısını yazıyorum. Yarın son gün, ne çabuk geçti yahu? Daha geçen yıl sonu dün gibi. Cumartesi şirketin yıl sonu yemeği için Hilton'daydık. Tahminimden güzel geçti, çok eğlendim. Salonun çıkışındaki çamın önünde onlarca fotoğraf çektirdik, işte bennn. O ne giyecek, bu ne giyecek, gece elbisesi mi tuvalet mi  filan diye konuşmaları duyunca, o ne ya, sonuçta bir şirket yemeği dedim kendi kendime. Ancak gidince gördüm ki hemen hemen herkes benim gibi düşünüp siyah elbise, nam-ı diğer little black dress de karar kılmış ☺ Saçımı yine kendim yaptım, vakit yoktu bir, kuaför tipi saçı sevmiyorum iki. Makyaj ise günlükten tek farkı kırmızı ruj ve aynı renk oje. Oldu bitti, kasmaya gerek yok :) Neyse efendim elbisem Jimmy Key'den alındı, Serhanın hediyesi. Siyah üzeri kadife damask desenli bir kumaş ama fotoğrafta pek çıkmamış desenler. Etrafınızda varsa bu markaya bakmanızı tavsiye ediyorum. Sitesi de işte burada, çok güzel şeyler var.


Yemek eşli değildi amma velakin biz beraberdik. Aynı şirkette olmanın ilk defa bir avantajı oldu :)


Yedik, içtik, güldük, eğlendik geldik.


Burdan şirketime tekrar teşekkür ederim, büyük firmada çalışmak güzel şey, yıllardır tanıdığın insanlarla olmak keyifli. Umarım herkes için güzel bir yıl olur. Ama bu yeni yıl yazım değil yanlış anlaşılmasın onu yarın yazacağım. Bugünlük bu kadar, güzel bir hafta diliyorum ♥




Bademli Kek

Cumartesi, Aralık 28, 2013

Maaile kek sever olduğumuz için meyvelisi, çikolatalısı, fındıklısı fıstıklısı her seferinde bir çeşidini yapıp yiyoruz bu kekin. Bu sefer dövülmüş bademli yaptım üstünü de yine bademle süsledim. Aslında epey oldu yapalı hatta instagramda paylaşmıştım. Bu arada instagramdan takip etmek isterseniz eebrubayrak olarak ekleyebilirsiniz.

Tarifte değişiklik yok badem dışında. Yine de üşenmeyelim yazalım.

Malzemeler:

• 3 yumurta
• 3/4 su bardağı yoğurt
• 2 su bardağı un
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya-1 tatlı kaşığı tarçın

• Yarım su bardağı dövülmüş badem üstü içinde 5-6 adet tüm badem


Önce şekerle yumurta yüksek devirde beyazlaşana kadar iyice çırpılacak, daha sonra içine yağ, yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilecek. Dövülmüş badem, tarçın, kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar çırpılacak. En son (eleyerek) unu ilave edip, artık en düşük devirde hatta elle çırpılarak un karıştırılacak. Akıcı bir hamur olması lazım. Sonrasında yine istediğiniz kaba aktarıp 180 derecede ilk 15 dakika kapağı açılmadan yaklaşık 45 dakika pişecek, kürdan batırma operasyonundan sonra fırından alınacak.


Diğer kek tariflerimden: Portakallı çikolatalı kek ve Zebra kek de çok güzel oluyor şiddetle tavsiye ederim.
Afiyet olsun. Hafta sonunuz güzel geçsin, hepinize selamlaaaarrr ☺


Köfteli Çorba

Cuma, Aralık 27, 2013

Pazar akşamı Gülhancığımın yaptığı bu nefis köfteli çorbayı yer yemez bloga eklemem lazım dedim. Ama ancak bugüne kısmet oldu. Benim bulgurlu tariflere ayrı bir zaafım var. Bu çorba da hem sıcacık mis gibi suyuyla içinizi ısıtıyor hem de nefis köfteleriyle yemek gibi karnınızı doyuruyor. 
Tarifi bana yazarken özellikle belirtmiş kendisi bol bol yapıp buzluğa atıyormuş. O yüzden bu şekilde epey çıkıyor anladığım kadarıyla, baktınız fazla geldi ihtiyacınız olanı kullanır gerisini buzluğa atarsınız sizde.

Malzemeler Köfte için
250 gr kıyma
500 gr ince bulgur
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber, su

Çorbanın suyu için:
1 lt kaynar su
Nane
Salça
2 küp şeker
1 adet et bulyon

Önce bulguru çok az ıslatıyoruz, rendelenmiş soğan ve diğer malzemelerle yoğuruyoruz. Dağılmaması için iyice yoğurulması gerekiyor. Bulgur sert gelirse ara ara su ile elimizi ıslatıyoruz. Yoğurma işlemi bitince elimize fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. (Tam burada bir hatırlatma ben köfteleri un serpilmiş tepside biriktiyorum yapışmasın diye) Yuvarlama işlemi bitince minik bir cezvede bir iki tanesini haşlayıp dağılıp dağılmadığını kontrol edebiliriz. Köfteler beklerken, tencereye sıvı yağ ekleyip minik doğranmış 1 adet orta boy kuru soğanı kavuruyoruz. İçine 2 yemek kaşığı salça ekleyip karışıtırıyoruz. Bir litre kaynar suyu salçaya eklerken 1 adet et bulyon, 2 adet küp şeker, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 2-3 tatlı kaşığı kuru naneyi ilave ediyoruz. Su fokurdamaya başlayınca köfteleri ekliyoruz. Kaynama (Gülhan'ın deyimi ile) stabil hale gelince, altını kısıp pişmesini bekliyoruz. Yarım saat kadar sonra kontrol ederek altını kapatıyoruz. Burdan sonrasında kapağı kapatmamamız gerekiyormuş aksi halde köfteler çok yumuşayıp dağılabilirmiş. Bir not daha var eti daha çok sevenler kıyma miktarını artırabilirmiş. İşte böyle lezzetli ve doyurucu köfteli çorbanın tarifi.


Sonrasında çorbayı yine leziz yemekler takip etti. 


Talan edilmeden önceki soframız :)


Ellerine sağlık arkadaşım burdan sana selamlar sevgiler, artık sıra bana geldi, en kısa zamanda çağıracağım. Pizza mı söyleyeyim dışardan, sandviç mi ::))))))))))))


Mompery'den Alışveriş

Perşembe, Aralık 26, 2013
Artık alışverişi neredeyse komple internetten yapar olduk. Öyle uzun uzun mağaza gezmeye zaman yok çünkü. En son Mompery'den Hayzek marka bu terlikleri aldım. Yılbaşı ruhuna uygun kırmızısını beğendim, bel ağrısı ve selüliti önleyici özelliği varmış ayrıca antibakteriyelmiş. Bu faydalarını test edemedim henüz ama çok rahat bir terlik olduğu da kesin. En cart rengi seçtiğim yetmezmiş gibi bir de üstüne Erdoğan düğmede görüp delirerek aldığım leoparlı kurdeleden fiyonk yaptım.


Mompery de anne bebek ürünleri, ev tekstili vs çok çeşitli ürün ve marka var. Ayrıca hızlı gönderiyorlar ve kargo bedava en sevdiğim tarafı bu oldu. Bu arada çoraplarda pek karikatürize olmuş ☺ İdare edin. Kurdelesiz ilk hali böyle.


Bu da uğur böcekli versiyonu:





H&M Snood (Boyunluk)

Çarşamba, Aralık 25, 2013

Havalar bir soğuk bir soğuk, evden çıkıp arabaya binme arasında geçen bir-iki dakikalık süre bile beni dondurmaya yetiyor. Bütün ağaçların dalları bembeyaz buz. Mogan gölü komple donmuş durumda. Bende atkı eldiven, kalpak Allah ne verdiyse geçirip üstüme öyle çıkıyorum. Geçen hafta H&M de bu snoodu görünce hemen kaptım. Fiyatı 10 liraya düşmüş çok tatlı bir  mavi ve içinde simleri var. Sevmem sevmem dediğim simli trikolarla da aram düzeldi, asla asla dememek lazımmış ☺ Bu arada başka ne var ne yok derseniz ve %60 indirimli ürünleri görmek isterseniz H&M  e tıklayabilirsiniz.





Süslü Çikolata Topları-Truff

Salı, Aralık 24, 2013


Pazar günü Gülhanlara yemeğe ve maç izlemeye davetliydik, yazmıştım. Elimiz boş hayatta gitmem ama ne yapayım diye biraz kararsız kaldım. Sıradan birşey olmasın dedim. Aklıma truff geldi. Evde yeni boşalmış çikolata kutum vardı. Onu aldım, leoparı çok sevdiği için leoparlı kartondan kalp kestim, kutunun yazısının üzerine yapıştırdım. Minik kalıplarımı da çıkardım.


Sonra truffımı bu yazımdaki gibi yaptım. Bu sefer portakallı kek kullandım. Dikdörtgen kalıbın  yarısı kadar kek, 3 yemek kaşığı nutella, 8 tane eritilmiş madlen, yarım bardak dövülmüş fındık, yarım bardak süt ve tarçın kullandım. Hepsini güzelce karıştırıp hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp (30 adet çıktı)  Dr Oetker in rengarenk şekerleriyle süsledim, yani süsledik, meğer bu işten iyi anlayan biri varmış en yakınımda da bilmiyormuşum ☺♥ 


Sonra dikkatlice yerleştirdik.


Minik hediyemin son hali böyle oldu, hazır sandılar ilk önce, hemen ben yaptım diye atladım tabi ☺


İşte böyle hem pratik, hem sunumu şık, tatlı bir sürpriz oldu.


Dikiş: Triko Tunik

Pazartesi, Aralık 23, 2013
Herkese güzel bir hafta diliyorum. Çalışan, çalışmayan herkese, her ne yapıyorsa kolay gelsin ☺ Bendeniz koca bir haftasonunu yedim, işe geldim. Ama güzel geçti, aklımda olanların en azından bir ikisini hayata geçirdim. Cumartesi günü Bursa Kumaş pazarından şu triko kumaşları aldım. O kadar az vakit vardı ki koştur koştur çok bakamadım. Oysa ne çeşitler gelmiş. Benim  bu ara ince kaşe ve triko kumaşa ihtiyacım var. Şimdilik bu üçünü aldım. Ve alır almaz evdeki bir triko kazağımı kalıp olarak kullanıp yukarıdaki tuniği diktim.


Kumaşı esnek lastikli bir triko, içinde altın simler var. Esnek olduğu için dikmek çok kolay olmadı. Ama zor da olmadı :) En son kollarına biraz hareket gelsin diye bu şekilde şeritler ve altın rengi düğme kullandım.


Ve tabii ki aynı gün hemen giydim, evde olacağımız için kalın renkli çorapla elbise gibi kullandım bu sefer, Gülhan' lara bu kombinle gittim.


İşte böyle, beğendiniz mi çok merak ediyorum ☺

Siyah Beyaz

Cuma, Aralık 20, 2013
Evet haftanın en ama en güzel günü çoktan başladı, hele ki ertesi gün çalışmıyorsam benden iyisi yok. Kafamda bin tilki dönmeye başlar hemen ne yapsam ne etsem, nereye gitsem, vakitsizlikten yapamadığım herşeye bir anda saldırmaya çalışırım ☺ Genelde çoğuna yine vakit kalmaz ama olsun razıyım. Bugün siyaz beyazdan gidiyorum.


Eteği çoraplarla beraber LCW den almıştım, botlar Amerika ganimeti, diğerleri de eskiden kalma. 


Bu arada röfle faciasından iki yıl sonra da olsa sonra saçım uzuyor ve yavaş yavaş gürleşiyor, evet bu benim için çok önemli :) Umut vaadetmeye başladı yaşasın ☺


Kendime gezmeli, yemeli içmeli, pastalı börekli, dikişli nakışlı, evde battaniyeli televizyonlu, belki cumartesi akşamı dışarda kaçamaklı, pazar akşamı da maçlı bir hafta sonu diliyorum. Maç nerden çıktı derseniz pazar GS maçı varmış bizde yine burada bahsettiğim arkadaşlarımızla beraber maç izleyeceğiz. Sizlere de dinleneceğiniz, eğleneceğiniz her ne istiyorsanız onu yaparak geçireceğiniz bir hafta sonu olsun diyorum, hoşçakalınnn ☺


Haftasonu Özlemi

Perşembe, Aralık 19, 2013


Haftasonu yaklaştıkça kahvaltı aşermeye başladım. Gözümün önüne pazar günü kahvaltıda simitle beraber yediğimiz dev yumurtalar geldi :) Bu arada ennihayet şu saçımı boyatabildim. İki ay olmuş bir türlü becerip gidemedim. Neyse onu hallettik. Röflesiz tek renge boyanıyor yaklaşık bir senedir. En son röflede yanmıştı çünkü artık istemiyorum. Bakım ürünleri, sarımsak özlü şampuan filan derken epey bi hale yola soktum. Hangi ürünleri kullandığımı bu yazımda anlatmıştım. Bakalım biraz daha böyle gitsin.


Pazar günü yeni bir yer keşfettik daha doğrusu yeni bir yer değil biz yeni bulduk. Daha da doğrusu Serhan önceden çok gitmiş ben ilk defa gidiyorum. Yani lafın kısası Zigana pide uzun yıllardır varmış, keşif olması benim yeni öğrenmemden :) Burada kıymalı, kavurmalı, peynir ve yumurtalı pide var, içecek ve istersen tatlı. Salata yok, çatal bıçak yok, elinle yiyorsun. Önce kapağı açıyorsun, içindeki tereyağı eriyor o arada...



Sonra sağından solundan üstünden altından koparıp koparıp yiyorsun. Muhteşem lezzetli. Malzemeleri Trabzondan özel geliyormuş. Gerçekten hamurunun, tereyağının ve etinin lezzeti ayrı ayrı geliyor damağınıza. Ama tabi bu da öyle her zaman yenecek birşey değil, obez eder adamı alimallah :) 


Eee gündüz bunu yersen akşam yemek hakkın kalmaz. Meyveyle idare edersin. Hiç değilse şöyle bol bol doğrayayım da biraz olsun açlığımızı bastırsın. Hmm evet biraz da süslü olsun, önce gözümüz doysun :)


İşte gecikmeli yayınladığım haftasonu özeti böyleydi. Hafta biterken ancak fırsat buldum, tatile kaldı bir gün. Çünkü bu hafta cumartesi çalışmıyorum oh lalalaa ☺


ikea Kumaşından Lacivert Beyaz Çiçekli Takım

Salı, Aralık 17, 2013


Cumartesi akşamı yaptığımız İkea çıkarmasında bu sefer lacivert beyaz çiçekler aklımızı başımızdan aldı. Herşey lacivert runnerı 6 tl gibi komik bir fiyata görmemizle başladı. Sonra onunla kullanırız diye aynı renkten kağıt peçete bulduk. Derken aynı desenden duck kumaşta varmıy mış? Varmış. Allaaaahh ☺


Aaa ama bu saksı da sanki bunlarla beraber olmak için yaratılmış onu da almamak olmaz. O da gelsin ☺


Eski ekmek sepeti yeni cicilerini giysin, dikişin alışverişin arasına bir de ufak DIY sıkışsın:



Amerikan servisler 30X42 cm. kumaştan diktik. ikea nın internet satışında yok ama metresi 12.99 tl eni 150 cm kalın duck kumaş. Eveeet yeni takımla yemek ilk kime kısmet olacak bakalım. Ben kullanmaya kıyamam biraz daha seyredeyim en iyisi :)


Bu arada dikişi Elçinciğim yaptı. Runnerların köşe dikişi için yaralandığımız video :
İkea saksı:

İkea peçete:

İkea da bi de şu peçete var:
http://www.ikea.com.tr/urundetay/90236013/enfaldig_30_lu_kagit_pecete.aspx

Sadece 5,99 tl olan runnerla başlayan alışveriş turumuz ve sonrasında ortaya çıkanlar böyle. Mutlu muyuz evet, gururlu muyuz evet :) Gelsin yeni fikirler, yeni üretimler diyorum herkese selamlar ☺



Cumartesi Organizasyonu

Pazartesi, Aralık 16, 2013
Cumartesi günü şirkette test sürüşü vardı. Yine çok güzel hazırlanmış arkadaşlarımız hepsinin eline sağlık. Biz de oradaydık. Yiyecekler lezzetli, sunum güzeldi. Bir yılbaşı çamı daha size :)









Bu da jean gömlek&acı kahve üzerine bir tutam leoparla süslenmiş cumartesi kombinim :)

E tabi o gün atıştırmalıklar, kanepeler derken kalori hesabı filan hak getire. Akşamında da İkea köftesiyle olayı taçlandırdık :) Yok anladım haftasonu rejim mejim olmuyor kasmaya gerek yok. 


Yılbaşı Manzaraları

Cuma, Aralık 13, 2013

Bu sene nedense yılbaşı ruhuna geç girdim hatta tam giremedim. Son birkaç gündür hoşuma giden kareleri fotoğrafladım buraya eklemek istedim. Kırmızılar, hediye paketleri, renkli süsler, yapay çamlar, şeker hamurlu kurabiyeler bakmaya doyamadıklarımdan bazıları...Burası Liva pastanesinin vitrini:


Bu bizim evdeki ağacımız:


İşyeri odamdaki ufaklık:


Ve yine bizim showroomdaki Atatürk çiçeği:


İşte bunlar bizim taraftaki güzellikler. Yılın bu zamanını, yılbaşı renklerini filan çok severim ama tam sevinemiyorum. Kaç gündür havalar çok soğuk, bugün mesela -11, konteynırda kalan depremzedeleri, evsizleri, sokak köpeklerini, kuşları filan düşünüp düşünüp üzülüyorum. Hayat kolay değil, Allah hepsinin yardımcısı olsun. Herkese güzel bir haftasonu diliyorum, hoşçakalın ☺



Blogger tarafından desteklenmektedir.