Uzaklara Gidiyoruzzz

Perşembe, Ekim 24, 2013

Son zamanlarda istediğim kadar yemek tarifi, dikiş ya da DIY çalışması giremedim bloga çünkü yol hazırlığıyla uğraşıyoruz. Vizeydi, biletti, oteldi, araçtı, bavuldu epey bir kafamız meşguldü. Sadece bayramda biraz rahatladık onda da tembellik yaptık. Şimdi de yolculuk vakti geldi. Bu yüzden bir süre blogda olamayacağım çünkü aksilik olmazsa bugün amerika yolcusuyuz. Uzun bir yol ve macera bizi bekler, tabi Allah izin verirse ☺ Çoook uzağa gidiyoruz, dönüşte yine sizlerleyim inşallah. Ne yaptık ne ettik yine detaylı anlatırım. Buralar size emanet ☺Ben blogumu, yazmayı ve sizleri okumayı özleyeceğimden eminim umarım sizde beni özlersiniz ☺ Dönüşte ise bizi uzuuun bir kış bekler o yüzden yazacak da okuyacak da bol zaman olacak. Bu arada yurtdışı seyahatleri eğer ilginizi çekiyorsa:

Phuket-Balayı seyahati yazımı buradan
Bangkok seyahati yazılarımı buradan ve buradan
Berlin seyahati yazılarımı buradan ve buradan
Roma seyahati yazılarımı buradan ve buradan okuyabilirsiniz. Herkesi öpüyorum, kısmetse geri dönüşte yine olan biteni sizlerle paylaşmak üzere hoşçakalın diyorum.


Doğumgünü ♥

Çarşamba, Ekim 23, 2013
Dün eşimin doğum günüydü, annemler yemeğe çağırdı hep beraber kutladık. Sadece ailemizle bizbize bir kutlama yaptık.


Pastasını Elçin yaptı ilk defa ev yapımı doğum günü pastasıyla mum üfledik, hem çok lezzetli hem de çok hafif olmuştu. Tarifini ilk fırsatta vereceğim.


Canım tatlı Serhancığım mutlu yıllar diliyorum tekrar, allah tekrarını göstersin, sevdiklerinle sağlıkla mutlulukla bir ömür diliyorum SÇS ☺


Yaza Veda Ederken

Salı, Ekim 22, 2013

Alanya'nın meşhur sıcağı Ekim sonunda da bizi yalnız bırakmadı, bu sayede denize girdik, güneşlendik, plajda saatlerce oyalandık. Ancak her güzel şey gibi bu da çabuk geçti. Artık yazın bittiği ve kışın başladığı gerçeğini bugün sabah arabada -1 dereceyi görünce anladım, isyan etmedim, sessizce kabullendim :) Neyse ki güneş var, bu haftayı da böyle kurtarırız. Ben de yaza veda olsun diye bu deniz, güneş, kumsal karelerini paylaşmak istedim. Hadi buyrun, birkaç dakikalığına da olsa içinizi ısıtır umarım ☺İşte bir günün kısa hikayesi...

Bu fotoğraflar tatilin sondan ikinci günü yağmurdan sonra çekildi. Bir gün öncesinde şezlongda uzandığımız kumsal, ertesi gün yağmurla yükselen denizde yok olmuştu. Elimde terlikler, şaşkın birazda tırsık insan boyunda dalgalara bakıyorum. Tabi o gün girmedik böyle olunca.


E madem yüzemedik biraz kumda oynayayım:





Havaya zıplamak çok mu zor ben mi beceremiyorum ☺


Delirmiş deniz:


Akşam Alanya çarşısı, bildik sokaklarda tur:


...ve gün biter...





Veeeee Gürallar Çay Seti Çekiliş Sonucu

Salı, Ekim 22, 2013
Çekiliş dün akşam itibariyle bitti. Toplamda 151 satırlık bir liste oluştu. Random orga ufak bir tıklama ile kazanan belli oldu: Tuğba'nın Dünyası seni tebrik ediyorum şansın hep bol olsun :) Yorumunda pembe seti istediğini belirtmişsin o halde Romans seti sana göndereceğim. Adres bilgilerini bekliyorum kargo için. Katılan herkese teşekkürler, Tuğbayı tekrar tebrik ediyorum...




Merhabalaarrrrr :)

Pazartesi, Ekim 21, 2013
Bayram arası bitti ben de sahalara döndüm. Buraları, yani blogumu ve sizi çok özledim. Geçmiş bayramınız umarım adına yakışır gibi bayram keyfiyle geçmiştir. Tatile gidenler döndü, çalışanlar ilk iş gününün şokunu atlatmaya çalışıyor şu an bkz: ben. Neyse Allahtan kısa sürüyor ani bir şok ve yığılan işler insanı hemen kendine getiriyor yine bkz: ben. Efendiiimmm en son ne diyorduk, Gürallar Artcraft çekilişim vardı ve bugün son gündü, yani bugün akşama kadar gelen yorumlarınızı bekliyorum. Bugün akşam saat 20.00 dedin mi, teker döner :) Kazanan akşam belli olur, en kısa zamanda hediyesini kargo yaparım. Son katılımlar için çekiliş yazım burada tıklayın ve siz de katılın diyorum. 

İşte Gürallar Romans set:


Ve işte Nazarlık set:


Çekilişte kazanan hangisini istemişse onu göndereceğim. Şimdi iş vakti diyorum, bir sonraki yazımda biraz yaz, güneş ve deniz havası getireceğim sizlere ☺



English Home Alışverişi

Cuma, Ekim 11, 2013


English Home siparişim hemen ertesi gün elime geçti. Jet hızıyla çalışıyorlar. Ne aldığıma gelince, beyaz büyük boy dantelli masa örtüsü istiyordum. Tam kafamdaki olmasa da English Home sitesinde bu takımı bulunca ve yüzde elli indirimde olunca hemen aldım. Büyük boy masa örtüsü,

Baykumaş'ın Tüllerinden Güller

Perşembe, Ekim 10, 2013


Baykumaş tan gelen döşemelik kumaşların yanında bol miktarda tül de vardı. Hem de renk renk desen desen. Aklımdaki bir iki proje için onlardan güller yapıyorum birkaç akşamdır. Sonunda ne olacak yapınca onu da paylaşırım ama öyle güzel renkleri var ki şeker gibi, dayanamadım akşam hemen fotoğrafını çektim siz de görün diye :) 


Bu arada ürün çeşidini artırmışlar girip girip bakıyorum Baykumaş'ın sitesine. Elimdekileri yapamadan yenilere gözüm kayıyor. Arada yoklayın çok güzel şeyler var, sadece kumaş değil ürünler gün geçtikçe çeşitleniyor, benden söylemesi :)





Gürallar Çay Setini Hediye Ediyorummm

Çarşamba, Ekim 09, 2013

Gürallar Artcraft ın gönderdiği ve sizlerin de çok beğendiği setleri tek başıma kullanmaya gönlüm razı olmadı, birini sizlere hediye etmeye karar verdim :) Bir Romans veya Nazarlık seti yine klasik çekiliş usulü bir kişiye göndereceğim. Kutuda 6 adet çay bardağı 6 adet altlık var.Yapılacakları ise zaten artık ezberledik, blogumu Google Reader ve Bloglovin den takibe almak zorunlu olmak üzere, Facebook sayfamı beğenmeniz, İnstagramda takibe alıp paylaşmanız da artı hak olarak geçecek. Katılmak isteyenler bu yazının altına yorum bırakıp hangi seti istediğini de belirtsin lütfen. Süre sonunda listeden çekilişi yaptığımda kazanan kişi hangisini istiyorsa onu göndereceğim. Aslında bayram hediyesi olsun isterdim ama vakit çok az bayram ertesi hediyesi olsun bu da :) O nedenle süreyi 21 Ekim son gün olarak belirleyelim. Çünkü sonrasında yine yolculuk var fırsatım kalmayabilir. Eveeett acaba bu güzel çay takımı setlerinden hangisi hanginizin olacak ☻ Hadi yorumlarınızı bekliyorummm...













Garaj 55

Çarşamba, Ekim 09, 2013

Cumartesi akşamı son dakika Arda'nın davetiyle soluğu burada aldık. Belki bilenler vardır ben ilk defa gittim. Garaj 55 adı üzerinde, otomobil meraklılarının beğeneceği konsepte sahip çok değişik bir pub. Biz ilk defa gittiğimiz için çok ilgimizi çekti. Malum, güzel Ankaramda böyle ilginç mekan çok yok. Duvarlardaki jant kapaklarını, otomobil koltuğu şeklinde koltukları,

Gürallar Artcraft' dan Hediye

Salı, Ekim 08, 2013

Dün işe geldiğimde ofiste beni bekleyen güzel bir sürpriz vardı. Hediyem Gürallar Artcraft ' dan gelmişti. Blogumda yer vermem için gönderdiler bu güzel çay takımlarını, çok teşekkür ediyorum :) İki tane Romans set, iki tane de nazarlık set göndermişler. Harika, ikisine de bayıldım :)

Mutfakta Yenilik Var

Pazartesi, Ekim 07, 2013
Mutfak dolaplarının içine serdiğim örtüleri değiştirmek istiyordum. Moda çarşısına gittiğimde bunları buldum. Dolapların içine göre kestim. Eskileri attım yenileri serdim bu arada temizlenmiş ve düzenlenmiş oldu.


Bunu da buzdolabım için aldım. Raflara göre kestim.

DIY-Sehpa Yenileme

Cuma, Ekim 04, 2013

Bu ahşap sehpa 30 yıllık falan rivayete göre. Bir şekilde elimize geçti.
Önce zımparayla eski boyasından kurtulduk.
Sonra yapı merketlerde satılan ahşap macunuyla çizikli yerleri doldurduk.
Sonra su bazlı ahşap boyasıyla astar yaptık.
Sonrasında yine su bazlı ahşap boyasıyla 2 kat daha boya yaptık.
Evde stencil olmadığı için beğendiğimiz bir deseni internetten çıktı alıp, şeffaf plastik dosya kapağını desenin üstüne koyup maket bıçağıyla kesmek suretiyle stencil yaptık.
Krem rengi boyayla desenleri boyadık.


Umarım size de ilham verir...


Dikiş: Bir Etek Bir de Tayt

Perşembe, Ekim 03, 2013


Kumaşı çok uzun zaman önce alınan bu siyah beyaz leoparlı etek nihayet hayata geçti. Yüksek belli, beli lastik bantlı ve kalıpsız, yani daha önce burada anlattığım eteğin aynısı. Fermuarı arkada ve gizli olarak dikildi.



İkinci parça ise Baykumaş ın kaliteli penyesinden dikilmiş lacivert tayt. Onu da kendi taytımızın üzerinden kalıp çıkararak diktik.

Kış için değişik renklerinden yapmayı düşünüyoruz bakalım. Baykumaş ın güzel penyelerine bakmak isterseniz buraya buyurun.








Bir Düğün Daha

Salı, Ekim 01, 2013

Cuma günü işyerinden arkadaşımız evlendi. Düğünü Park caddesinde Wishes da oldu. Önceden hep oteller aklıma gelirdi düğün için. Ama son yıllarda sadece düğün organizasyonu yapan bu tip işletmelerin bir çok otelden çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Bir kere tek işleri düğün ve o yüzden daha özenli davranıyorlar. Burada da organizasyon gayet düzgündü, yemekler lezzetliydi.
Blogger tarafından desteklenmektedir.