Arkadaş Buluşmaları ♥

Çarşamba, Temmuz 31, 2013

Pazartesi günü İstanbul dan gelen arkadaşım Aylinle buluştuk. Çukurambar Big Chefs e gittik. Konuşacak çok şey olunca vakit fazla olmayınca, karnım da aç olunca yemeklerin fotoğrafını unutmuşum. Elimizde sadece bunlar var artık idare edeceğiz :) Vakit güzel ve çabuk geçti. Ben kendime gelip fotoğraf işini hatırladığımda kahve faslına geçmiştik bile :)


Ve bi de bu taraftan biz ☺


Salı akşamı yani dün akşamda, Pelinciğimle buluştuk. Görmeyeli yıl olmuş gibi oysa sadece 3 hafta olmuş. Onunla Tunalı diye yola çıktık ama vakit kaybetmemek için Kuğulu daki cafeye oturduk. Kaba ve ilgisiz garsona sipariş verebilmek için epey bir uğraştık. Tavuklu salata istiyoruz adam yapamayız diyor, tavuk şiş veya kebap isterseniz olur diyor. Nasıl ya? Ee pişen tavuğu salataya koy getir diyorum, yok. Anlaşamadık. Vazgeçtik :) Sen bize salata getir gerisini boşver dedik. O da böyle geldi :)


Çorba ise ömrü hayatımda yediğim en mantar çorbasına benzemeyen mantar çorbasıydı. Gözümü kapatıp yedirsen bana, en son tahminim bile mantar çorbası olmazdı. Onu da aldık yedik.


Neyse karnımız bir şekilde doydu. Konuşacak çok şey varmış, bir başladık bir o bir ben derken yine zaman su gibi aktı. Ne yazık ki Pelin fotoğraf çektirmekten hoşlanmıyor diye ikimizin fotoğrafı yok. Bir dahaki sefere daha planlı çıkmamız lazım. İki arkadaş iki buluşma böyle geçti...


Yıpranmış Saçlar için Bakım

Çarşamba, Temmuz 31, 2013

Saçlarım yaklaşık iki sene önce "becerikli" eski kuaförüm sayesinde epey yıprandı. Dip röfleyi yaparken saçlarım yandı. E yıpranmış saçlar diplere yakın olunca düzelmesi seneler alıyor. İki senedir uğraşıyorum hala adam edemedim. Bir kere uçları kuru, çok dökülüyor ve dökülmeyenler de kopuyordu. Ne yapayım derken Lokman Hekim de bu şampuanı buldum. Dökülmeyi önleyici sarımsak özlü şampuan. Sarımsak kokusu filan yok bu arada, benim ilk sorduğum bu olmuştu :) Epeydir kullanıyorum dökülme oldukça azaldı diyebilirim. Bitkisel bir ürün olduğu için piyasadaki diğer şampuanlar gibi köpük içinde kalmıyorsunuz. O yüzden temizlemiyor sanmayın. Gayet güzel temizliyor.


Tabii saç bu kadar yıpranmış olunca tek şampuan yetmiyor. Sonrasında Loreal in Repair serisi saç maskesini uyguluyorum. Haftada bir uygulama yeter dediler ama ben onu da her yıkama kullanıyorum. O da yetmiyor kuruladıktan sonra yine Loreal Repair serum kullanıyorum. Yavaş yavaş kendine geliyor gibi. Ama sonuçta saçtaki yanmış yıpranmış ne varsa kesilmedikten sonra zor. Biraz olsun görüntüyü düzeltmek için bunları kullanıyorum memnunum. Kullanmasam ne olur onu hiç bilemiyorum :)


Şimdi yaz tatili geliyor deniz, tuz, güneş derken ekstra birşeyler yapmam gerekecek, araştırıyorum. Bu arada zeytinyağı yumurta filan içeren doğal tarifler var ama yumurta işi beni biraz düşündürüyor ☺




Ne Yaptık Ne Ettik

Salı, Temmuz 30, 2013


Ankara her zaman ki gibi sıkıcı ama tatile az zaman kaldı diyerek kendimi motive ediyorum. Pazar günü epeydir gitmediğimiz Hamamönü ne gittik. Ne giyeyim diye  düşünmek istemedim, ilk elime geçen penye uzun elbisemi giydim. Tam çıkarken sırtı gözüme açık görününce üstüne tişört giyip çıktım. (Darkolive style öpücükler sana :)) 
Neyse bir süre gezindik. Alışveriş standlarına göz attık. Sonra fotoğraf çekmeye başladık. Önce normal fotoğraflar çekiyorduk. Yukarıdaki gibi...Ve de aşağıdaki gibi çiçek böcek, sokak, ağaç, manzara filan derken... 



Havaya zıplarken bir poz istedim, ama zıplama özürlüyüm galiba epey bi uğraştım tam havada olsun diye :)


Benden görüp heveslendi galiba aynı pozu Serhan da vermek istedi. Bi de milletin geçmesini filan bekledik üşenmeden, ki rahatça zıplayalım.


Eee her zaman işe yarar şeylerle uğraşacak değiliz, bizim de arada şımarma hakkımız var :) Bu arada deniz, güneş, yazlık ve tabii annemler gözümde tütmeye başladı. Bugünü saymazsak bir hafta kaldı ☺ Hadi artık gidelim, dinlenmeye, güzel havaya, miskinliğe ihtiyacım var...




Elmalı Pasta ♥

Pazar, Temmuz 28, 2013
 
 
Elmalı pasta yemek için annemin yanına gitmeyi beklemektense kendim duruma el atayım dedim. Çok da iyi ettim :) Pasta ve kek yapmayı çok seviyorum ama elmalı pastayı çok daha az yapıyorum nedense. Dün eşimin canı çok istedi. Ben de bugün kolları sıvadım. Bu mevsimde tatlı elma zor bulunuyormuş bu arada, tecrübeyle sabittir :) Hemen malzemelere geçiyorum:
 
1 su bardağı buğday nişastası
2,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket margarin ( Becel kullandım)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
Yapılışı: Katı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırma kabında çırpın. Daha sonra nişasta, pudra şekeri, sıvıyağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip orta hızda karıştırmaya devam edin. Karışım pürüzsüz olunca unu ilave edip elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca dolaba kaldırıp yarım saat bekletin. O arada 4 adet büyük boy elmayı rendeleyin. Ocağa alıp içine  5-6 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın ve yaklaşık bir çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık ekleyin. Ara ara karıştırın elmalar suyunu çekince pişmiş demektir. Tam bu sırada mutfak misss gibi elma ve tarçın kokacak uzun uzun içinize çekin ☺
 
 
Hamuru yarım saat sonra dolaptan alın. Yarım cm kalınlığında hamuru açarak herhangi bir kalıpla yuvarlaklar çıkarın. Ben büyük boy bir fincan kullanarak yuvarlakları kestim. İçine elmalı içten koyarak yarım daire şeklinde katlayın. Bir de üzerine küçük çizikler attım pişince elması görünsün diye. En son hafifçe kıvırıp ayçöreği şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Bu ölçülerle iki kişi için epey adet çıktı diyebilirim. Bende 6 tanesini pişirdim, gerisini buzluğa kaldırdım ☺
 
 170 derecede altı ve üstü çok hafif kızaracak şekilde pişirirken kontrol etmeyi unutmayın. İşte tam bu sırada da eve mis gibi vanilyalı hamur kokusu yayılacak onu da koklayın uzun uzun ziyan etmeyin :) Elmalılar çok kızarmasın sertleşebilir. Fırından çıkınca bol pudra şekeri serperek servis edin. İşte böyleee☺
 

 Afiyet olsunnn...
 
 
 


Kupta Kayısılı Muhallebi

Cumartesi, Temmuz 27, 2013


Yemek sonrası hafif bir tatlı yapmak istedim. O mu bu mu derken dönüp dolaşıp klasik muhallebi tarifimde karar kıldım. Tarifi burada detaylı anlatmıştım. Bu sefer sunum farklı olsun istedim. Kuplara koymadan önce dibine bisküvi ufaladım. Servisten hemen öncede küp doğradığım kayısılarla süsledim. Lezzeti zaten biliniyordu, sunumdan da geçer not aldım eşimden ☻


İnsanın yemek yapacağı biri olması, o kişinin de yaptıklarını beğenmesi ne güzel bir duygu. O zaman iş, güç, yorgunluk demeden sofralar donatası geliyor insanın...

Dikiş-Çift Taraflı Runner

Cuma, Temmuz 26, 2013
Kumaşlarımız ufak ufak bir şeylere dönüşüyor. Aslında plan çok ama yazın insan farklı şeyler yapmak istiyor. Sanki dikiş daha çok bir kış aktivitesi gibi geliyor bana, aynen örgü gibi :) Aşağıdaki runnerı evdeki amerikan servislere uygun renklerde çift taraflı olarak diktik.

 

Vişneli Damla Çikolatalı Kek

Perşembe, Temmuz 25, 2013
 
Tatlıyla aram pek yok, tatlı yerine kek yemeyi tercih ediyorum. Çok sevdiğim için çeşit çeşit yapıyorum.

Etamin Örnekleri

Çarşamba, Temmuz 24, 2013

Ayrancı' da ayda bir kurulan antika pazarında bulduk bu etaminleri. Yapanlar bilir çok emekli ve zordur etamin yapmak. Ben mesela bir Hello Kitty li  etamini günlerce uğraşıp anca bitirdim. Hello Kitty mi burada görebilirsiniz. Ama bu adamlar nerden buldular kimden aldılarsa tanesi 5 tl gibi komik bir fiyata satıyorlardı. Üstelik kenarlarına da dantel yapılmış. Kimbilir kimlerin elinde ne hayallerle ne emeklerle yapıldı. Bu fiyat olacak bir fiyat değil böyle bir çalışma için. E tabi bize de almak düştü. Bir tanesini masa örtüsüne dönüştürdük diğerlerini nasıl değerlediririz henüz belli değil. Bu güzellikleri sizlere de göstermek istedim.





 
 


 

Tatlı Manzaralar

Salı, Temmuz 23, 2013

Yeni Bir Parfüm

Pazartesi, Temmuz 22, 2013
Almanya dan gelirken eşim yeni bir parfüm getirdi. Önceden vardır belki ben yeni görüyorum o yüzden benim için yeni :) Burberry nin Body serisi. İlk sıktığımda yoğun çiçek kokusu geliyor, sonradan hafifliyor fresh bir hal alıyor. Hoşuma gitti hemen kullanmaya başladım. Ama ben daha çok fresh ya da hafif baharatlı kokuları seviyorum galiba. Ya da ne bileyim güzel güzel ya, şimdi tekar kokladım da ☺
 

Şu an Davidoff Cool Water, YSL Cinema, Burberry Britt kullanıyorum. Hepsi de birbirden alakasız. Burberry Britt favorim galiba. Mizu.com un fiyatlarına bakmadıysanız bakın derim. Parfümlerde fiyatlar çok uygun. Hepinize iyi haftalar diliyorum ☺

 
 

Bir İftar Sofrası Elçin' den

Pazar, Temmuz 21, 2013
Güzel ve lezzetli yemeklerle dolu özenli bir iftar sofrasından merhaba. Geçen hafta Elçin e davetliydik. Gördüğünüz sofra bizi bekliyordu sağolsun.


Menüye gelecek olursak...iftariyelikler,


Sıcacıkkk bir çorba


Taptaze deniz börülcesi salatası


Salata
  

Vee mantıııı :) 




Bol kalorili, bol sohbetli, çok yemekli, çok gülmeli akşamımızın menüsü böyleydi. Mantı ev mantısı. Ve cidden kendi yaptığın bir ayrı güzel oluyor. Benden biraz daha esnek çalışma saatlerine sahip olan kardeşim her fırsatı değerlendiriyor. E ortaya çıkanlardan bize de düşüyor ☺

Dikişe Devam: Dar Etek

Cuma, Temmuz 19, 2013
Evde kumaşlar kat kat birikip dururken bir yandan da dikmeye çalışıyoruz. Ancak kumaş alma hızımız dikme hızımıza fark atıyor. Bu sefer likralı ve desenli bir kumaştan dar etek diktik. Modeli Burda dergisi 2013-Temmuz sayısı 121 nolu model. Tek fark kemer yapmadık. İşte böyle oldu:




Belindeki deri kemeri fotoğraf çekerken renk olsun diye ekledim. Bu kalıpla ve esnek bir kumaş kullanmak şartıyla çok rahat dikeceğimiz renk renk eteğimiz olabilir ☺

 

Pratik Bir Çorba: Yoğurt Çorbası

Perşembe, Temmuz 18, 2013

 Mercimek veya ezogelin çorbası pişirmemişsem bu çorbayı yapmışım demektir. Yani top 10 da üç numaram ☻ Yoğurt çorbasının en sevdiğim hali bu, sizinle de paylaşmak istedim. Ben ne zaman yapsam herkes ikinci tabağı istiyor ☻

Malzeme:
1 su bardağı yoğurt
3 y.kaşığı un
1 yumurta
Yarım fincan şehriye
1 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
1 kaşık domates salçası
5 bardak su
Nane, tuz

Yapılışı:
Yoğurt, yumurta ve unu mikserle karıştıralım. Suyu yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edelim. iİçine şehriyeyi ekleyip ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. Bir tavada yağı eritip içine sarımsağı doğrayalım. Salçayı ve naneyi de ilave edelim. Kaynamaya başlayan çorbaya ilave edip bir kaç dk daha pişirirsek tamamdır. Toplamda 15-20 dk yı geçmeyen bu pratik çorbayı denemenizi tavsiye ederim ☻



 

Dikişe Devam: Leoparlı Etek

Çarşamba, Temmuz 17, 2013
Yavaş yavaş dikişe ısınmaya başlıyoruz. Aşağıdaki eteğin kumaşını Elçin almış. İnce dökümlü, pamuklu bir kumaş. Elimizde hazır bir etek vardı ona bakarak kalıp çıkardık. Kestik biçtik bişeyler yaptık. Uzun sürdü ama sonuçtan memnunuz.


İşte Tally Weijl den alınmış aslı aşağıda. Bizimki yukarıda.


Bel lastigi dikilirken


Denemelere devam bakalim neler cikacak ☺


 

Balkonumuz Çiçeklendi

Salı, Temmuz 16, 2013
Çiçeksiz balkonda oturmak hiç zevkli değil bence. Zaten yeşilin gün be gün azaldığı şu zamanlarda bulduğum her köşeye bir çiçek, bir fidan dikmek istiyorum. Çok seviyorum rengarenk çiçekli, böcekli balkonları. Her hafta  sonu yapalım yapalım dememize rağmen Temmuz ayına kadar fırsat bulamadık. Ama hiçbir şey için geç değil dedik, ne de olsa daha yaz devam ediyor. Cumartesi günü Leroy Merlin den saksıları, Bauhaus dan çiçekleri aldık. Jet hızıyla ektik. Çok güzel oldu :) İki gündür uyku hariç balkonda geçirdik diyebilirim.


Bu çiçekler her gün su istiyormuş. Ancak tüm sezonu geçirip kışa kadar dayanırlarmış. O yüzden bunları tercih ettik. Aslında petunya aradım ama bulamadım.

 
Limon çamlarını da çok severim. İki tane kaptık getirdik. Umarım yaşatabiliriz. 
 
 
 
Ektik, suladık, oturduk, seyrettik :)
 

Yeni Bir Keşif: www.mizu.com

Cuma, Temmuz 12, 2013
Alışveriş için vakit yaratmakta zorlananların imdadına online alışveriş siteleri yetişiyor. Ben de genellikle interneti tercih ediyorum. Bugün mizu.com ile tanışma fırsatı buldum. Burada yok yok. Sizi de haberdar etmek istedim tabii daha önce keşfetmediyseniz ☻Beğendiklerimi hemen sizlerle paylaşıyorum. İlk önce giyim kısmına girdim. Aşağıdaki  elbise ve bayan giyim modellerini çok beğendim. Ayrıca saat meraklisi olarak saatlere de bakmadan geçmek olmazdı hemen favorileri ayirdim Rengarenk trendy takılardan gözüme çarpanlar...Mis gibi kokmak isteyenler, benim şu anda kullandıklarım bunlar, parfüm kısmına özellikle göz atmanızı öneriyorum. Çünkü eşim 2 gün önce Düsseldorf dan dönerken Free Shop'tan kendine Givenchy Xeryus marka parfüm almisti ve bugün mizu.com da gezerken gördük ki çok kötü kazık yemişiz, arada 50 tl far var :( Keşke daha önce görseydim free shoptan tasimaya gerek bile yokmuş..
Haftasonu giyebileceğim sirin bayan tişört modelleri buldum  Çantalar cıvıl cıvıl bayıldımmm Giyinip kuşandık makyaj yapmadan çıkacak değiliz ya ☻Hmm sırada ne var? Tabii ki gözlük 
  
Bunlar da benim mizu kombinlerim/ haftasonu icin bir tane


hafta ici icin bir tane☻


 en kisa zamanda benim olurlar umarim ☻

Yoğurtlu Soslu Bulgur Köftesi

Cuma, Temmuz 12, 2013
 
 
 
 

Ramazan ayı gelince sofralar daha bir çeşitli, daha bir renkli oluyor. İftar sofralarımız için bir tarif de benden gelsin. Bulgura ve bulgurdan yapılan (pilavı hariç) her türlü yemeğe bayılıyorum. O yüzden kendi sevdiğim ve sık yaptığım bir lezzeti sizinle paylaşmak istedim. Köfteleri yuvarlamak dışında oldukça pratik bir tarif. Onları da biraz büyük yuvarlarsınız olur biter ☻
 
Malzemeler:
 
2 su bardağı ince bulgur
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
kimyon-karabiber-tozbiber-tuz
1 su bardağı kaynar su
Un
 
Yapılışı:
 
Bulguru derin bir kapta kaynar su ile ıslatıyoruz, aynı kısır yapar gibi. Ağzını kapatıp yumuşamaya bırakıyoruz. Daha sonra içine un hariç tüm malzemeleri katıp yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar az az un ilave ediyoruz. Birden ilave etmeyelim  köfteler sert olmasın. Yoğurma işlemini çok uzatmaya gerek yok çünkü zaten bulguru yumuşatmış oluyoruz önceden. Bu işlem de bitince köfteleri yuvarlayıp unlu tepsiye dizelim. Köfteler beklerken haşlayacağımız salçalı suyumuzu hazırlayalım. Onun için gereken malzeme 1 adet kurusoğan, domates salçası, biber salçası, 1 adet bulyon (varsa et suyu), baharat, kaynar su. Tencerede soğanları yumuşattıktan sonra içine salça ve diğer baharatları ekliyoruz. Kaynamış suyu da köftenin miktarına göre ayarlıyoruz. İçinde rahatça kaynayacak ve karıştırılacak kadar bol olmalı. Malzemelerle beraber bir süre daha kaynayan suya bulgur köftelerimizi atalım. 10 dakika kaynaması yeterli. Çok karıştırmadan pişirelim. Aksi halde dağılabilir. Pişen köfteleri hafif sulu olarak tabağa alıyoruz. İsteyen benim gibi yoğurtlu isteyen de sade yiyebilir. Yoğurtlu yiyenler üzerine nane ve sumak dökmeyi, sarımsak sevenler de yoğurda sarımsak eklemeyi unutmasın :)

Afiyet Olsun...

 
 

Blogger tarafından desteklenmektedir.