Kar Tanesi Desenli Elbise

Çarşamba, Ocak 30, 2013
Siyah-beyaz ve kar tanesi desenli olmasından sebep görür görmez almış idim. Lakin aldıktan epey süre sonra farkettim ki geyikler tepe taklak olmuş, artık ters mi dikmişler, özellikle mi yapmışlar bilmiyore ☺
 
 

Ben hep tepeden baktığımdan belki, çok sonra farkettim, ancak ne satın aldığım yere gittim "noliy yaa" diye, ne de elbiseme olan sevgimi kaybettim. Hayatıma kaldığım yerden devam ettim.


Bugün de günün anlam ve önemine uygun olsun diye giydim, haberlerde kar yağacak diyordu. O da olmadı, olsun. Biz yine de memnunuz.


Bakın böyle bakınca geyikler düz ☺ Bkz: Bardağın dolu tarafı.



Akşam...

Çarşamba, Ocak 30, 2013

Liebster Award ve Bir Mim

Salı, Ocak 29, 2013



Bir Sırrım Var blogununun sahibi Ebru beni mimlemiş, aynı zamanda bu fahri blog ödülüne layık görmüş :) Fahri doktora gibi yani :) Umarım birgün gerçeği de nasip olur. Burdaki asıl olay şu, yeni bloggerların tanınması için yapılan bir etkinlik. Size ödülü gönderenin hazırladığı 11 soruyu yanıtlıyorsunuz, sonra kendinizle ilgili 11 gerçeği yazıyorsunuz, en son 11 kişiyi mimliyorsunuz.  Ebrucuğum adaşım sağol varol, teşekkür ederim. Ödülü aldım mimi de cevaplıyorum, ama yine kazık bir mim gibi geldi yamulmuyorsam, bitirme tezi gibi yahuu :) 

İşte Ebrunun soruları parantez içinde de benim cevaplarım:

  1. Sabaha karşı 4'te kapınız çalındı...( Noluyo lan bu saatte hayır mı şer mi, Allahım yardım etttt)
  2. Sizden genç bir iş arkadaşınız terfi etti...(Kesin torpili var çömezin, daha işe girdiği gün dün gibi be)
  3. Sevgilinizin annesi size bir hediye almış ama ...(Hayatta giymem ben bunu nerden bulmuş yaa? ama şimdi bişey de denmez, hiç değilse bi kere giyeyim bari)
  4. Arkadaşlarınızla bir kafede buluşacaksınız.Siz biraz gecikmeli olarak gidiyorsunuz ve masada hararetli bir tartışma var."Keşke daha erken gelseymişim" diyorsunuz içinizden.Ne olabilir? (Kızlardan biri yeni biriyle çıkmaya başlamış, çocuk ciddi düşünüyomuş evleneceklermiş, eee hadi baştan anlatın nasıl olmuşşş)
  5. Hoşlandığınız kişi sizi arabasıyla dolaşmaya davet etti.Arabasına gittiğinizde...(Arka koltuğa bi buket çiçek koymuş, cd de en sevdiğim şarkı çalıyo, araba tertemiz ve misss gibi kokuyo, bu çocuk işi biliyo boşuna hoşlanmamışım:)
  6. Sokakta yürürken birinin sizi takip ettiği hissine kapıldınız...(Kocam manyağın biri peşime takıldı olduğum yeri söylüyorum, kalabalık bir yerde bekliycem hemen gel, korkuyoree)
  7. Haksızlık...(Hayatın gerçeği, elinden geldiğince izin vermeyeceksin)
  8. İcat ettiğiniz kokteylin adı: (A Perfect Dream With Ebru)
  9. Gemidesiniz ve kamaranızı ....ile paylaşmak zorundasınız. (Kamarada fare var lan, o kadar da para verdik, napıcaz sabaha kadar?
  10. Yılbaşı büyük ikramiyesi size çıkmış... (ahh keşke:)) (İşte istifam sevgili müdürüm artık maaşıma zam yapın diye ettiğim dırdırdan kurtuluyorsunuz, kocam hemen biletlere bakalım seyahate çıkıyoruz, kardeşim hesabına para yatırdım kafana göre takıl, anne baba buyrun buda sizin payınız, hadi biz bi müddet yokuz, gelince görüşürüz:)
  11. Bir partiye gittiniz ve kapıdan girer girmez bütün bakışlar size çevrildi...(İyi ki kırmızı elbisemi giymişim, karşıdaki cadıya bak gözüyle yedi kıskanççççç :)

Hakkımdaki 11 gerçek :

1-  Bazen takmıyormuş gibi görünürüm ama aslında deli gibi takarım, bazen de hiç takmam anında sallarım.
2- Sinirlenince çok saydırırım öyle böyle değil, ama içimden :)
3- Her gün rejim-diyet planı yaparım ama hiç rejime girmem, lafta kalır :)
4- Herkesi kendim gibi sanarım, başka türlü çıkınca şaşarım, arkamı döner kaçarım.
5- Mutlu olunca hoplar zıplarım, çocuk gibi konuşurum, şımarırım.
6- Fil gibi hafızaya alırım, kin tutarım.
7- Sözümü tutarım, kendi kendime verdiğim sözü ne yapar eder yaparım.
8- Hırslarım yoktur, sabırlı değilimdir, bir de politik olamam ilk aklıma geleni yumurtlarım.
9- Kardeşimle günde en az bir kere konuşmazsam rahat edemem.
10- Aklıma bişey geldi mi hemen yapmam lazım, beklersem çatlarım, hevesim kaçar.
11-  Moralim bozulunca, kötü birşeyler olunca hep elimde olanları aklıma getiririm, ailemi düşünürüm şükrederim, dua ederim. 

Bir de 11 kişiye gönderilecekti ben bunun yerine isteyenler benim cevapladığım soruları cevaplasın diyorum, valla kime göndereceğimi düşünemedim şu an çalışan kadının çilesi, haydi bana müsaade ☺






Ye, Dua Et, Sev...

Pazartesi, Ocak 28, 2013
Cumartesi akşamı İnci anneye yemeğe gittik. Tek başına hazırladığı sofrasına bakar mısınız? Eski toprak diye birşey var evet. Ve bir sofrada herşey mi olması gereken lezzette olur, oluyormuş evet. 


Havuç ve soğanla yapılmış tavuklu pilav. Tam bir lezzet bombası.


Zeytinyağlı yaprak sarması. Değişmez favorimdir kendisi.


Fellah köftesi. Keşke tek çeşit o olsaydı da tüm tabağı ben yeseydim.


Zeytinyağlı kereviz. Ben ısrarla enginar diye direttim ama kerevizmiş :) Hala da kafamda soru işareti var desem :)


Fırında tavuk çöp şiş.


Yeşil mercimekli börek, bunun tarifini ilk fırsatta vermek istiyorum çok lezzetliydi.



Arka planda kalan zeytinyağlı barbunyamız, rus salatamız, yemekten sonra rehavetle fotoğraflarının çekilmesi unutulmuş tatlımız da var. Yani ne diyeyim hepsi birbirinden güzeldi, ama en güzeli o sofrada en sevdiklerimle o yemeği yiyebilmekti. Allaha şükürler olsun, bize bu mutlulukları yaşattığı için. Julia Roberts ın filmi aklıma geldi "Ye, Dua et, Sev"...



İki kişilik Kahve Keyfi

Pazar, Ocak 27, 2013
Tatil günüyse, mevsim kış ve hava kötüyse evde olmanın keyfi nerde var acaba? Komşularımızın hayırlı olsun hediyesi Nakkash marka tuğralı kahve takımımızla ilk kahvemiz içtik. Tobleron kahveye eşlik etti... 


Şık ve zarif bir fincandan kahve içmek, tembellik etmek, tv seyretmek...


Bu haftanın ödülü de bu, sessiz, sakin bir pazar.







Leopar Desenli Çanta

Çarşamba, Ocak 23, 2013

Öncelikle hepinizin kandilini kutluyorum. Geçen hafta blogunu takip ettiğim arkadaşım Yasemin den bu leoparlı çantayı sipariş etmiştim. Kendi tasarladığı çantaları dikiyor ve satıyor. Görüldüğü üzre gayet de iyi beceriyor bu işi. Ben de zaten leopar desenli çanta istiyordum, bu tatlı blog arkadaşımdan olsun dedim, iyi de etmişim. Çantam dün geldi.  Yumuşak tüylü kumaştan, altın renkli aksesuarlarla süslenmiş. 
.


Madem öyle ne giymişiz bi bakalım :)


Yaka kolye, çantanın aksesuarları altın rengi,



Çizmemin tokası da öyle, başka da detay yok. Simsiyah giyindim baştan aşağı. Bu arada çizmem eşimin yılbaşı hediyesi olan,markası Charles&Keith. Çok memnunum o kadar rahat ki.


Ve çantanın dün geldiği zaman çekilen ilk fotoğrafı.Çok sevdim çantamı ellerine sağlık Yaseminciğim, umarım seninle yüz yüze tanışma fırsatımız da olur :)




Zeytinli Mayalı Poğaça

Salı, Ocak 22, 2013

Hamur mayalamanın bu kadar zevkli olduğunu bilseydim çok önceden başlardım. Neyse geç kalmış sayılmam ☻ Daha önce patateslisini yapmıştım tarifi bu yazımda var. Farklı olarak bu sefer soda eklemedim, sodasız nasıl olacak diye denemek istedim. Gayet güzel oldu. İçine salçalı soğanla karıştırdığım ayıklanmış yeşil zeytin koydum. Farklı olsun istedim. 



Bu sefer mayalanma öyle şiddetli oldu ki koca borcamın kapağı nerdeyse iki cm yerinden kalkmıştı. İşte azgın hamurum, kükremiş sel gibi bendini çiğnemiş aşmış ☻


Sonra elde şekil verdim, sakinleştiler ve uslu uslu piştiler bu sabah da afiyetle yendiler.







Dekupaj Tekniği ile Cam Tabak Boyama-2

Pazartesi, Ocak 21, 2013

Merhaba, peçete dekupajı ile cam tabak boyamıştık bu yazımda da nasıl yaptığımızı anlatmıştım. Şimdi aynı yöntemle yaptığımız ikinci takımımızı yayınlıyorum. Bu sefer daha büyük gül desenleri kullandık. Cam tabaklar yine Paşabahçe den, peçeteler İkea. Zaten önemli olan güzel desen bulabilmek. Peçete şart değil baskı da olabilir. 


Ve kestiğimiz desenleri daha sık yapıştırdık öncekine göre.


Puantiyeleri de pempe renkli kağıttan yaptık delgeçle.


Bu sefer acemiliğimizi atmıştık daha çabuk bitti ve bence daha güzel oldu :) 


Yapması ve sonunda çıkan şeyi görmek o kadar zevkli ki evin her yeri tabak tepsi dolacak gibi bir his var içimde ☻Farklı boyama teknikleri ve modeller için Elçin in sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın, harika şeyler yapıyor mutlaka göz atın :)






indirimlr.com Online Alışverişi Kolaylaştıran Bir Site

Cumartesi, Ocak 19, 2013
Daha önce duydunuz mu bilmiyorum, ben yeni keşfettim. www.indirimlr.com online alışverişi sevenler için çok güzel bir site. Neden mi? Çünkü onlarca siteyi tek tek gezmek zorunda kalmadan tek bir yerden hepsine bir tıkla ulaşabilirsiniz.  Hem de ekstra birşey yapmadan.

Ürün yelpazesi ise çok geniş. Giyim, ayakkabı, aksesuar, moda, ev dekorasyonu, elektronik-eğlence, bilgisayar, ev-bahçe, spor ürünleri ve sağlık-güzellik markalarının hepsini bulabilir, dilediğiniz ürünü birçok online indirim kampanyası ile en ucuza satın alabilirsiniz. Trendyol, Enmoda, Limango, Bijoux Room, Markaport, Defacto, Zizigo, Mudo, Çiçek.com, İndirim kuponuna ulaşabileceğiniz popüler markalardan bazıları. İncelemek isterseniz buyurun en güzel indirimlr burada.




Bir Kebap Vakası-Kesman Ciğer

Cumartesi, Ocak 19, 2013
Dün akşam işten sonra yemeğe dışarı çıkmaya karar verdik. Grubun diğer üyeleri (Serhan, Orhan, İnci anne) iskender yiyelim dediler.
Yola koyulduk. Bana bakarsanız ne kebap insanıyım ne de iskender. Olsa da yesek demem, ama gidilecekse itiraz etmem, yerim. Son dakika acaba kebap mı, ciğer olabilir mi, iskender de geçen gün yedik şeklindeki diyaloglardan sonra ani bir karar değişikliği ile Balgat taki Kesman Ciğer e gittik. Yanılmıyorsam 9-10 yıldır var burası. Arada gidiyoruz ve her zaman memnun kalıyoruz.
Ciğeri yumuşacık kurutmadan yapıyorlar, et şiş de lezzetli. Bir porsiyonda 10 şiş var yanlış hatırlamıyorsam. Diğer atıştırmalıklarla bir araya gelince fazla geldi bana. Yarım porsiyon ideal aslında.


Salatalar harika, lavaş mükemmel, devamlı sıcacık lavaşları getirip duruyorlar. Yeşil salata, domates salatası, sumaklı soğan, yeşillik, ezme, yoğurt çorbası önden geliyor. Lavaşın yumuşacık mis kokusu mezelerle bir araya gelince, yedikçe yiyor insan, kebaba yer kalmıyor nerdeyse.

Sıcak humus mutlaka istiyoruz, güveç kabında humus, üzerinde kızdrılmış kırmızı biberli yağ var, lavaşın arasına sürüp yemek gerçekten çok zevkli.


Fotoğraflarda olmayan içli köfte ise on numara olmasa da sekizi rahat alır. Dışı ince, içi bol kıymalı, kararında baharatıyla güzeldi. Bi tek çiğköfte "eh" yani tadı tuzu, acısı tamam da bulgurlar biraz sert kalmıştı. Ama yanındaki köpüklü ayrana birşey diyemem, o tamam.


Yalnız akşamları çok kalabalık oluyor. Öyle oturalım saatlerce yiyelim içelim sohbet muhabbet edelim tarzı bir yer değil. Gideceksiniz, yiyeceksiniz, hadi çayınızı da için ama daha fazla uzatmayın sırada bekleyenler var çünkü ☺
Kesman Ciğer Adres: Ziyabey Cd. 2.sok. No:3/A Balgat-Ankara


Şekilli Delgeç (Şekilgeç)

Cuma, Ocak 18, 2013
Kırtasiye manyaklığı ayrı birşeydir. Bu tanıma uyan kişi yada kişiler, ihtiyacı olsun ya da olmasın kırtasiye namına ne varsa (renkli kalemler, kağıtlar, ajandalar, notluklar, stickerlar,simli kalemler, kokulu tükenmezler vs) gördüğü anda alma eğilimine sahiptirler. İçlerinde büyümeyen bir çocuk barınmakta ve defter, kağıt kalem hepsini satın almak için hazırda beklemektedir. İşte bendeniz de, hatta kardeşim de ve hatta yakın çevremdeki dostlarımın bazıları da bu kategoriye girer. Bu illeti çeken bilir sevgili izleyiciler. Ama bu şekilli delgeçler de nasıl sevilmez, nasıl alınmaz, nasıl oynanmaz sorarım?

Office superstore da satılıyor, muhtelif şekilleri ve ebatları mevcut. Burada kalplisi, çiçeklisi, yıldızlısı ve bizim favorimiz splash lisi var.


 Ve bunlar da ilk hasat ☺


İnce keçeleri de delebiliyormuş internette yazdığına göre. Bununla çooook şey yapılır. Dekupajda kullanılabilir. Kutu, ahşap boyama vs süslemelerde kullanılabilir. Bakacağız artık nerde kullanabileceğimize ☺




Kentpark Burger Story

Çarşamba, Ocak 16, 2013
Ankara da olup da gitmeyen var mı bilmiyorum, varsa onlara tavsiye ediyorum mutlaka deneyin. Burger Story de hamburger yemek herhangi bir hamburgerciden çok farklı. Yılbaşının ertesi günü geç kalkıp karnımız zil çalınca Serhanla düşündük ne yesek ne yesek diye...Hamburger deyince de aklımıza ilk burası geldi. AVM açılsın diye iki saat bekledik sağda solda oyalandık hatta :) 
Hamburger çeşidi bol, köftenin az mı çok mu pişeceğine siz karar veriyorsunuz. Tırtıklı patatesleri ise tam lezzet bombası, hatta burgerinden bile iyi bence. Hamburger eti kalın, tadı leziz ama ekmeği keşke daha özel bir ekmek olsa. Çok daha iyi olur, nacizane fikrim.
Dekorasyonu, menü çeşitliliği, köftesinin ve patatesinin lezzeti ile diğerlerine göre üst sınıf burgerci diyebilirim. Tabii Mc in ya da Burger in iki katı fiyat olduğunu söylememe gerek yok ☺ Burası 2 yıldır var, biz de severek gidiyoruz, fotoğrafları çekince burada da bahsetmek istedim. Şimdi yine çok canım istedi...

Trendyol Alışverişim

Salı, Ocak 15, 2013
Trendyol dan epeydir birşeyler almıyordum. Uzun zamandır giriyorum bakıyorum hepsi birbirinin aynı kıyafetler, vasat ayakkabılar. Son bir iki defasında da gelen ürünler tam bir hayal kırıklığı çıktı anında geri göndermiştim. Ondan beri hevesim kaçmıştı. Geçenlerde yine tesadüfen girdim, Two Mail markasında hoşuma giden bir iki parça gördüm. İlki üzeri metal detaylı, yanlardan düğmeli, siyah kalın triko panço.

Üzerimde de şöyle durdu:


Diğeri ise gri ince triko elbise.  Elbisenin yakasındaki tüyler biraz fazla göründü gözüme. Onu hale yola sokunca giyeceğim.


Trendyol la aramdaki buzlar böylelikle eridi. Ama yine uzun bir süre birşey almayı düşünmüyorum. Aldıklarımı giymem lazım artık, 1,5 ay sonra bahar gelecek. Ay söylerken bile heyecanladım, güzel havaları özledimmmm ☺

Quick China Ziyafeti

Pazartesi, Ocak 14, 2013
Pazar günü sabahtan akşama dışarda dolaşıp acıktıktan sonra kendimizi Bilkent Quick China da bulduk. Başka birşeyler planlamıştık olmadı. Neye niyet neye kısmet gibi bişey oldu. Çooook çok iyi oldu. İkimiz için Maki Set istedik. Aşağıda görüldüğü gibi kocamaaaan 34 parçalık bir set.
 
 
Önden gelen 2 parça da burda, yani toplamda 36 parça :) Allah gözünüzü doyursun diyen varsa, gözümüz doydu, midemiz doldu, kalan 8 parçası eve paket oldu. O kadar çoktu yani :)
 

Beklerken boş durmam fotoğraf çekerim. Yemeğim gelince beklemem, hemen yerim ☺

 
Yemekten sonra gelen fal kurabiyesinden bana "aklına gelen başına gelecek" çıktı. Aklıma gelen bişey vardı, henüz başıma gelmedi ama hevesle bekliyorum bakalım ☺
 

Aklıma takılan cevapsız sorulara gelirsek:
1- Tatil günleri herkes için böyle jet hızıyla mı geçiyor ?
2- Yemek fotoğrafı çekmek neden bu kadar zevkli ?
3- Son günlerde karı koca doymak bilmememizin sebebi?






Mercimek Köftesi

Cuma, Ocak 11, 2013

Mercimekli köfte ya da mercimek köftesini çok seviyorum. Öyle seviyorum ki şimdi bile canım istiyor ☺
Ben ince bulgurla yapılan ve adında köfte olan herşeyi çok seviyorum desek daha doğru aslında. Çiğköfte, içli köfte, mercimekli köfte...Yapılışı pratik, lezzeti bilindik bu kurtarıcı aperatifin tarifini bilmeyen yoktur sanırım. Zor yada bilinmeyen birşey olduğu için değil, sadece çok sevdiğim için arşive eklemek istedim.  İşte kendi malzemelerim ve ölçülerimle tarifim.

Malzemeler:



  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı ince bulgur (köftelik)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 adet taze soğan yarım demet maydonoz
  • Tuz
  • 2 bardak su ( mercimeği haşlamak için)

  • Yapılışı:

    2 bardak suya tuz ilave edip tencerede kaynatıyoruz, içine ayıklanmış, yıkanmış mercimekleri atıyoruz. Altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyu tam olarak çekmeden ateşten alıyoruz. Daha sonra ince bulguru ilave edip ağzı kapalı bir kapta beklemeye bırakıyoruz.  Tavada sıvı yağ ile ince doğranmış kuru soğanı öldürüyoruz. İçine biber salça, domates salça, kırmızı biber, karabiber, kimyonu ekleyip bulgurla mercimeğin içine ilave ediyoruz. Karışımı elde yoğurursanız çok daha iyi olur. En son taze soğan ve kıyılmış maydonozları ekliyoruz. Sonra tek kalan iş elde şekil verip marul ya da yeşilliklerle beraber servis etmek. Toplamda 30 dakikada hazırlanabilen bir lezzet. Afiyet olsun ☻






    Dekupaj Tekniği ile Cam Tabak Boyama-DIY

    Perşembe, Ocak 10, 2013
    Geçen hafta Paşabahçe den aldığımız tabaklara peçete ile dekupaj yaptık ve boyadık. Ortaya bu neşeli takım çıktı. Tabii ki neşeli olması mor puantiyeler ve vintage çiçek desenleri sayesinde. Şimdi 6 tane de pasta tabağı ve fincanı aynı renklerde boyayıp tam bir takım yapmayı düşünüyorum.  


    İşte yapım aşamaları. Cam tabaklar Paşabahçe den, peçeteler ve boya malzemeleri Şık Düğme den. Önce peçetelerden desenleri kestik, dekupaj tutkalı ve ponpon fırça ile tabakların altından tersten yapıştırdık.

     Yapıştırma işleminden sonra kenarlarda kalan tutkal artıklarına bakmayın boyayınca yok oluyor. Dekupaj bitince mor akrilik boya ile puantiyeler yaptık.

    Puantiyelerde kuruyunca su bazlı beyaz cam boyası ile tersten boyadık, yine ponpon fırça ile. Boyayı 2 kat geçtik çünkü ancak kapanıyor. Işığa tutunca boşluk görmemeniz lazım. Kuruduktan sonra boyalı kısım sprey vernikle sabitleniyor. İşte bu cici takımı böyle yaptık☺ Beğendiniz mi? Eğer farklı teknik ve modeller görmek isterseniz Elçin in bloguna mutlaka göz atın harika işler çıkarıyor benden söylemesi :)





    
    Blogger tarafından desteklenmektedir.